گفتوگوی آپارات با فرید اسماعیل پور مستند ساز و پژوهشگر سینمایی از پاریس و همین طور مهشید زمانی نویسنده و منتقد سینمایی.
انقلاب ایران در آغاز پر از امید یه آینده ای بهتر برای خیلی از جوانان بود. اما سرنوشت خیلی از امیدواران چیز دیگری بود. به ویژه مبارزانی که دیدگاه سیاسی متفاوتی نسبیت به روحانیون حاکم داشتند.
درباره فیلم
انقلاب ایران وانچه بر این سرزمین و جوانانش در اون روزگار رفت ، قصه های نگفته بسیاری دارد. به ویژه قصه جوانان تحصیل کرده ای که در ایران و خارج از ایران درگیر آرمان های انقلابی و چپگرایانه رایج در آن زمان شده بودند. در آن روزگار خوشبینی اما هیچکدام نمی دانستند که فردای تغییر رژیم سیاسی چه پیش رویشان خواهد بود.
فیلم فردا آزادیم ، روایتی سینمایی است از یکی از هزاران هزار ماجرای واقعی که در آن روزهای آتش و خون در ایران رخ داد. روایتی از آنهایی که با امید پی آزادی بودند. این فیلم ساخته حسین پورسیفی است.
آقای پور سیفی متولد متولد ۱۳۵۵ تهران هست و در نه سالگی همراه خانواده اش از ایران به آلمان مهاجرت کرده ، او تحصیل کرده آلمان و آمریکاست . در این سال ها وارد عرصه سینمایی شد و یه عنوان تدوین گر در تولید فیلم های مستند فعالیت کرده، چند فیلم کوتاه ساخته و در سال ۲۰۱۹ اولین فیلم بلند خود ش با عنوان «ما آزادیم» را بر اساس یک داستان واقعی کار کرد. با این فیلم هم برنده جوایزی از جشنواره های فیلم در آلمان شد.
ویژگی فیلم
فردا آزادیم. فیلمی است از نسل دوم ایران مهاجر است. آنهایی که در کشورهای مختلف پراکنده هستند و متاثر از اتفاقاتی که برای خانواده خودشان و یا اطرافیان شان در دهههای اول انقلاب رخ داده ، سعی می کنند در حد توان و امکان شوند ، روایتی متفاوت از روایت رسمی حکومتی ارایه شده در این سالها، از آنچه در ایران رخ داد، به دست دهند. فیلم فردا آزادیم روایتی است از آنچه برای اعضای گروههای کمونیستی که سعی میکردند به حکومت نزدیک شوند اتفاق افتاد. این روایتهای مختلف و متفاوت کمک میکند که تصویر واقعیتری از آن چه رخ داد، به دست آید. به ویژه تصاویر آرشیوی که در این فیلم ها به کار گرفته شده یادآوری خوبی هست از مستنداتی که این سو و آن سو از انقلاب ایران ثبت شده است.
نظرات