عمومی

عضو از ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲
پرویز قاضی سعید، نویسنده و فعال سیاسی درگذشت

پرویز قاضی سعید که متولد اول فروردین سال ۱۳۱۸ بود پیش از انقلاب به عنوان پاورقینویس در روزنامهٔ اطلاعات مشغول به فعالیت بود و در مجله اطلاعات دختران و پسران هم داستانهای پلیسی و عاشقانه مینوشت وی به همراه ر.اعتمادی از پر مخاطب ترین پاورقینویسهای آن دوره بود.
وی نویسندگی را از سن ۱۷ سالگی آغاز کرد و در پایان بیش از ۵۲ عنوان کتاب در زمینه داستانهای پلیسی و جنایی از خود به جا گذاشت.
بیشتر کتابهای او به چاپهای متعدد رسید و بعد از انقلاب هم در بازار غیر رسمی کتاب فروخته شد آرزوهای بر باد رفته، از انقلاب مشروطیت تا توطئههای جهانی علیه ایران،
اسرار مرگ خانم آبیلا و افسون یک نگاه، از جمله کتابهای پرفروش قاضی سعید هستند.
وی در داستانهای خود شخصیتی کارآگاهی به نام لاوسون خلق کرد که محبوبیت فراوانی یافت واما برخی کتابهای عشقی او مانند «بار دیگر با تو در میان عطر و سکوت» از نظر محتوای عشقیاش مسئلهساز شد.
او که پس از اقامت در لسآنجلس به عنوان مفسر سیاسی خبر در تلویزیون پارس مشغول به فعالیت شد همزمان در روزنامه کیهان لندن و در روزنامهای به سردبیری عباس پهلوان در لسآنجلس هم مقاله مینوشت.
دسته: تعیین نشده
حسین اوجاقی طراح نماد جام جهانی قطر

«روال سالهای گذشته به این شکل بود که خود فیفا این قضیه را برگزار میکرد و بر اساس رزومه افراد در لینکدین، یکسری را انتخاب میکردند. مثلا ۲۰-۳۰ نفر را انتخاب میکردند بهعنوان کاراکتر دیزاینر. در همین راستا دو سال پیش به من پیام دادند و گفتند اگر تمایل داری پروپوزال بفرست. آنها hdni اولیه را فرستادند و گفتند باید از فرهنگ قطر باشد و میتواند یک حیوان باشد یا یک پسربچه قطری، اما دست ما را برای طراحی باز گذاشتند.»
او برای طراحی اولیه، یک شاهین را انتخاب کرد که نماد قطر بود و اتفاقا موفق شد به جمع سه طرح برتر برای نماد جام جهانی راه پیدا کند؛ جایی که یک رایگیری عمومی بین سه طرح نهایی، مسکات جام جهانی را مشخص میکرد. اما اینجا اتفاقی جالب رخ داد و اوجاقی بههمراه دو طراح دیگر، ایمیلی را از فیفا دریافت کردند مبنی بر اینکه «کشور قطر هیچکدام از سه طرح را نپذیرفت و قصد دارد نماد جام جهانی را خودش طراحی کند و این پروژه همینجا متوقف میشود.»
ناامیدی بزرگ برای این طراح ایرانی که تصور میکرد با شاهین قطری میتواند این دستاورد را به ارمغان بیاورد، اما حالا همه چیز برایش متوقف شده بود. متوقف تا اینکه امیر قطر وارد کار شد و نظر خود را در اینباره داد و اوجاقی ایمیلی جدید را دریافت کرد: «ما یک طرح داریم و میخواهیم برای نماد جام جهانی، شما روی آن کار کنید.»
اوجاقی ماجرا را اینطور توضیح میدهد: «من متوجه شدم که آنها فقط یک ایده دارند که امیر قطر آن را داده. او میخواست تا از این رویداد استفاده کند و فرهنگ لباس کشورش را نشان بدهد. بعد من در مکاتبات با دفتر امیر قطر متوجه شدم او از طرح شاهین من خوشش آمده، اما ترجیح داده که لباس کشورش (دشداشه) را تبلیغ کند.»
این طراح ایرانی قصد داشت نمادی را بکشد که دست و پا هم داشته باشد، اما طرف قطری اعتقاد داشت که این نماد فقط باید یک حالت روسری داشته باشد. چالش نخست این بود که یک روسری سفید رنگ چگونه میتواند تبدیل به نمادی جذاب شود و سپس چگونه میتواند حرکت کند و روپایی بزند و احساسات فوتبالی را نشان بدهد؟
نکته دیگر اینکه لباس دشداشه قطری با آنچه در سایر کشورهای عربی مورد استفاده قرار میگیرد، تفاوتهای جدی دارد؛ از جمله سه گره در قسمت مشکی رنگ بالای آن و به همین خاطر مسئولان کشور قطر دقت زیادی درباره این طراحی را میخواستند، اما در نهایت دو ماه پیش حسین اوجاقی طرح نهایی را به فیفا و کمیته برگزاری جام جهانی قطر تحویل داد.
دسته: تعیین نشده
یاسمین مقبلی فرمانده فضاپیمایی

ناسا میگوید که این ماموریت به ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۲۰۲۳ یا پس از آن انجام خواهد شد و اولین عملیات فضایی یاسمین مقبلی خواهد بود. آندریاس موگنسن، فضانورد دانمارکی، خلبانی است که خانم مقبلی را همراهی خواهد کرد.
در صورتی که این ماموریت مطابق برنامه پیش برود یاسمین مقبلی اولین فضانورد ایرانیتبار است که به صورت حرفهای به فضا میرود.
پیش از این انوشه انصاری، مهندس ایرانی-آمریکایی با هزینه شخصی و به صورت توریستی به فضا رفته است.
دسته: تعیین نشده
آزیتا راجی، سفیر سابق آمریکا در سوئد، درگذشت

خانم راجی بین مارس ۲۰۱۶ تا ژانویه ۲۰۱۷ سفیر آمریکا در سوئد بود. او نخستین زن ایرانی- آمریکایی بود که به عنوان سفیر ایالات متحده در یک کشور خارجی منصوب شد و همچنین نخستین سفیر زن آمریکا در سوئد بود.
سفارت آمریکا در سوئد با ابراز تاسف از درگذشت آزیتا راجی، او را مدیری الهامبخش خوانده است.
پرچم سفارت آمریکا در سوئد به احترام وی به مدت سه روز نیمه افراشته خواهد بود.
آزیتا راجی متولد تهران بود و در کودکی همراه با خانوادهاش به سوئیس مهاجرت کرده بود. او در ۱۷ سالگی به آمریکا رفت و در رشته معماری و زبان فرانسه در مقطع کارشناسی، و بودجه در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه کلمبیا تحصیل کرده بود.
او در کارزار انتخاباتی باراک اوباما در سال ۱۳۹۱ معاون رئیس بودجه ملی، و از سال ۱۳۸۷ تا زمان انتصاب به عنوان سفیر آمریکا در سوئد، عضو هیات مشورتی کمیته ملی حزب دموکرات بود.
خانم راجی در مراسم اهدای جوایز نوبل، نامه باب دیلن که برنده جایزه ادبیات نوبل شده بود را به نمایندگی از او خواند.
https://www.radiofarda.com/a/passing-of-former-u-s-ambassador-to-sweden-azita-raji/31693275.html
دسته: تعیین نشده
مشکات الزهرا صفی - پیروزی تاریخی در استرالیا

دختر تنیس باز ایران موفق شد به دور دوم مسابقات گرند اسلم جوانان صعود کند.
به گزارش ایسنا، دور نخست جدول اصلی مسابقات تنیس گرنداسلم برگزار شد و نماینده ایران موفق به شکست حریفش شد. مشکات الزهرا صفی نفر ۷۴ رنکینگ جوانان توانست با نتیجه ۲ بر صفر آنجا نایار از استرالیا نفر ۳۵۲ جوانان جهان را شکست دهد.
صفی با نتیجه ۶ بر ۴ و ۶ بر ۳ مقابل حریفش پیروز شد.
صفی در جدول دو نفره هم حضور دارد که فردا (دوشنبه) به رقابت میپردازد.
به گزارش ایسنا، صفی ۱۷ ساله که با حضور در این مسابقات تاریخ ساز شده بود، توانست اولین پیروزی تاریخ تنیس زنان ایران را در گرنداسلم جوانان رقم بزند.
او در دور دوم جدول اصلی انفرادی با برنده دیدار بلژیک و قزاقستان بازی می کند.
در جدول دونفره هم با تنیس باز فرانسه همگروه است و در اولین دیدار با تیم مشترک روسیه و آمریکا بازی دارند.
دسته: تعیین نشده
عکس سفیران روسیه و انگلیس در ایران و جای خالی آمریکا

سفیر روسیه در تهران عکس دیدار با سفیر بریتانیا را در توییتر منتشر کرده است.
به گزارش عصرایران، این دیدار در محل سفارت روسیه در تهران برگزار شده. در عکس منتشر شده، صندلی خالی هم قرار دارد. این عکس بسیار به شبیه سازی عکس معروف دیدار سران بریتانیا، امریکا و روسیه در محل سفارت روسیه در تهران و در اوج جنگ جهانی دوم شبیه است.
نکته اینکه احتمالا صندلی وسط هم جای خالی سفیر امریکاست.
دسته: تعیین نشده
"ایرانیان در صف" مزایدهٔ پیکانِ اهدایی شاه به چائوشسکو

خبرگزاری رویترز با ذکر این خبر مینویسد که این پیکان (یا هیلمن هانتر) را محمدرضا شاه پهلوی در سال ۱۹۷۴ (۱۳۵۴) به مناسبت انتخاب چائوشسکو به عنوان رئیس جمهوری سوسیالیست رومانی به او هدیه داده بود.
پیکان که خط تولید آن از سال ۱۹۶۷ به بعد راهاندازی شد، اولین اتومبیل ساخته شده توسط شرکت ایران ناسیونال (ایران خودروی بعدی) بود و بعدها نه تنها به یک شاخص در صنعت ایران، بلکه به یک نماد ملی تبدیل شد.
خودروی اهدایی به نیکولای چائوشسکو اکنون در رومانی به مزایده گذاشته شده و آلینا پانیکو، از خانه حراج آرتمارک در بخارست به خبرنگاران میگوید که «علاقه بسیار زیاد است و ما بیش از ۱۰۰ پیشنهاد دریافت کردهایم.»
او اضافه میکند: «گردآورندگان رومانیایی خودروهای باارزش حضور دارند، اما بیشتر پیشنهادها از طرف ایرانیانی است که میخواهند نماد ملی دهه هفتاد خود را به خانه بازگردانند.»
دسته: تعیین نشده
غول چراغ جادو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری

"یکی پرونده داشت، یکی کلید، گفتم این کشور یه جو غیرت میخواد. گفتم شاید به دردش بخوره. ۴۰ سال حکومت کردن، اومدم خدمت کنم. من عاشق کشورمم." این حرف ها را هدفش از شرکت در انتخابات عنوان میکند و شناسنامهاش را مقابل دوربین رسانهها بالا میبرد.
شرایط نسبت به چهار سال پیش بهتر بود و رفتار و تیپهای غیرمتعارف کمتر دیده شدند اما عدهای پای ثابت بودند و امسال هم مثل دورههای قبل با تیپ شخصیتی خاص خودشان ظاهر شدند؛ با موهای بلند، کفنپوش، کرواتزده، داشمشدی یا با ظاهر غول چراغ جادو!
امسال ۵۹۲ نفر برای کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم نامنویسی کردند. این در حالی است که سال ۱۳۹۶ در مجموع ۱۶۳۶ نفر ثبت نام کرده بودند
دسته: تعیین نشده