عمومی

عضو از ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲
داریوش خنجی نامزد جایزه اسکار

Best Cinematography - Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths – Darius Khondji
https://www.youtube.com/watch?v=VoOPpQuKwxg
دسته: تعیین نشده
پله درگذشت

پله که در دوران فوتبالش برای سانتوس و نیویورک کاسموس بازی کرد، در ۹۲ بازی ملی برای برزیل ۷۷ گل به ثمر رساند.
او بین سالهای ۱۹۵۷ تا ۱۹۷۱ پیراهن سلسائو را پوشید و ۳ مرتبه در سالهای ۱۹۵۸، ۱۹۶۲ و ۱۹۷۰ قهرمان جامجهانی شد.
دسته: تعیین نشده
سارینا اسماعیل زاده

This is #sarinaesmailzadeh . How little you were when I left Iran. 2 or 3 years old. How beautiful you are. I can’t believe you only lived for 16 years. I would have done anything to see you at 26… 36… having your own children. And put traditional clothes on them. What a tragedy that you are gone, all our sisters and brothers are gone… #sarinaesmailzadeh
دسته: تعیین نشده
نازیلا قانع گزارشگر ویژه "آزادی ادیان و عقیده" در سازمان ملل متحد

نازیلا قانع، استاد دانشگاه و فعال حقوق بشر ایرانیتبار، به عنوان گزارشگر ویژه «آزادی ادیان و عقیده» در کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد انتخاب شد.
خانم قانع که ملیت بریتانیایی دارد، استاد حقوق بینالملل حقوق بشر دانشگاه آکسفورد است و در برنامههای بینالمللی حقوق بشری متعددی مشارکت داشته است.
پیش از او، احمد شهید عهدهدار این سمت بود. آقای شهید پیش از آن برای چند سال پیاپی گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران بود.
عاصمه جهانگیر از حقوقدانان و فعالان حقوق بشر شناختهشده پاکستانی و بنیانگذار کمیسیون حقوق بشر این کشور نیز در فاصله سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در آزادی ادیان و عقاید بود.
بر اساس آن چه در تعاریف سازمان ملل متحد آمده است، گزارشگر ویژه آزادی مذهب یا عقیده یک کارشناس مستقل است که موظف است «موانع موجود و در حال ظهور برای برخورداری از حق آزادی مذهب یا عقیده را شناسایی کند و توصیههایی را در مورد راهها و ابزارهای غلبه بر چنین موانعی ارائه دهد.»
جمهوری اسلامی ایران در زمره کشورهایی است که آزادی ادیان و عقاید بهشدت در آن سرکوب میشود و فشارهای گستردهای علیه پیروان سایر ادیان و آیینها بهویژه بهاییان اعمال میکند.
این حکومت در چهار دهه استقرار در ایران علاوه بر محروم کردن بهاییان از تحصیل و کسبوکار، با اتهاماتی چون «جاسوسی»، شمار زیادی از این شهروندان را بازداشت و احکامی چون اعدام و حبس علیه آنها صادر کرده است.
در همین حال و با وجود به رسمیت شناخته شدن مسیحیت در قانون اساسی جمهوری اسلامی، پیروان این دین نیز با محدودیتهای گستردهای از جمله تبلیغ مواجه هستند و خبرهای زیادی از بازداشت نوکیشان مسیحی و محکومیت آنها همواره منتشر میشود.
مدافعان حقوق بشر و نهادهای بینالمللی بارها رفتار رژیم جمهوری اسلامی ایران در مورد سایر ادیان و آیینها را «نقض سیستماتیک حقوق بشر» اعلام و آن را محکوم کردهاند.
دسته: تعیین نشده
پرویز قاضی سعید، نویسنده و فعال سیاسی درگذشت

پرویز قاضی سعید که متولد اول فروردین سال ۱۳۱۸ بود پیش از انقلاب به عنوان پاورقینویس در روزنامهٔ اطلاعات مشغول به فعالیت بود و در مجله اطلاعات دختران و پسران هم داستانهای پلیسی و عاشقانه مینوشت وی به همراه ر.اعتمادی از پر مخاطب ترین پاورقینویسهای آن دوره بود.
وی نویسندگی را از سن ۱۷ سالگی آغاز کرد و در پایان بیش از ۵۲ عنوان کتاب در زمینه داستانهای پلیسی و جنایی از خود به جا گذاشت.
بیشتر کتابهای او به چاپهای متعدد رسید و بعد از انقلاب هم در بازار غیر رسمی کتاب فروخته شد آرزوهای بر باد رفته، از انقلاب مشروطیت تا توطئههای جهانی علیه ایران،
اسرار مرگ خانم آبیلا و افسون یک نگاه، از جمله کتابهای پرفروش قاضی سعید هستند.
وی در داستانهای خود شخصیتی کارآگاهی به نام لاوسون خلق کرد که محبوبیت فراوانی یافت واما برخی کتابهای عشقی او مانند «بار دیگر با تو در میان عطر و سکوت» از نظر محتوای عشقیاش مسئلهساز شد.
او که پس از اقامت در لسآنجلس به عنوان مفسر سیاسی خبر در تلویزیون پارس مشغول به فعالیت شد همزمان در روزنامه کیهان لندن و در روزنامهای به سردبیری عباس پهلوان در لسآنجلس هم مقاله مینوشت.
دسته: تعیین نشده
حسین اوجاقی طراح نماد جام جهانی قطر

«روال سالهای گذشته به این شکل بود که خود فیفا این قضیه را برگزار میکرد و بر اساس رزومه افراد در لینکدین، یکسری را انتخاب میکردند. مثلا ۲۰-۳۰ نفر را انتخاب میکردند بهعنوان کاراکتر دیزاینر. در همین راستا دو سال پیش به من پیام دادند و گفتند اگر تمایل داری پروپوزال بفرست. آنها hdni اولیه را فرستادند و گفتند باید از فرهنگ قطر باشد و میتواند یک حیوان باشد یا یک پسربچه قطری، اما دست ما را برای طراحی باز گذاشتند.»
او برای طراحی اولیه، یک شاهین را انتخاب کرد که نماد قطر بود و اتفاقا موفق شد به جمع سه طرح برتر برای نماد جام جهانی راه پیدا کند؛ جایی که یک رایگیری عمومی بین سه طرح نهایی، مسکات جام جهانی را مشخص میکرد. اما اینجا اتفاقی جالب رخ داد و اوجاقی بههمراه دو طراح دیگر، ایمیلی را از فیفا دریافت کردند مبنی بر اینکه «کشور قطر هیچکدام از سه طرح را نپذیرفت و قصد دارد نماد جام جهانی را خودش طراحی کند و این پروژه همینجا متوقف میشود.»
ناامیدی بزرگ برای این طراح ایرانی که تصور میکرد با شاهین قطری میتواند این دستاورد را به ارمغان بیاورد، اما حالا همه چیز برایش متوقف شده بود. متوقف تا اینکه امیر قطر وارد کار شد و نظر خود را در اینباره داد و اوجاقی ایمیلی جدید را دریافت کرد: «ما یک طرح داریم و میخواهیم برای نماد جام جهانی، شما روی آن کار کنید.»
اوجاقی ماجرا را اینطور توضیح میدهد: «من متوجه شدم که آنها فقط یک ایده دارند که امیر قطر آن را داده. او میخواست تا از این رویداد استفاده کند و فرهنگ لباس کشورش را نشان بدهد. بعد من در مکاتبات با دفتر امیر قطر متوجه شدم او از طرح شاهین من خوشش آمده، اما ترجیح داده که لباس کشورش (دشداشه) را تبلیغ کند.»
این طراح ایرانی قصد داشت نمادی را بکشد که دست و پا هم داشته باشد، اما طرف قطری اعتقاد داشت که این نماد فقط باید یک حالت روسری داشته باشد. چالش نخست این بود که یک روسری سفید رنگ چگونه میتواند تبدیل به نمادی جذاب شود و سپس چگونه میتواند حرکت کند و روپایی بزند و احساسات فوتبالی را نشان بدهد؟
نکته دیگر اینکه لباس دشداشه قطری با آنچه در سایر کشورهای عربی مورد استفاده قرار میگیرد، تفاوتهای جدی دارد؛ از جمله سه گره در قسمت مشکی رنگ بالای آن و به همین خاطر مسئولان کشور قطر دقت زیادی درباره این طراحی را میخواستند، اما در نهایت دو ماه پیش حسین اوجاقی طرح نهایی را به فیفا و کمیته برگزاری جام جهانی قطر تحویل داد.
دسته: تعیین نشده
یاسمین مقبلی فرمانده فضاپیمایی

ناسا میگوید که این ماموریت به ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۲۰۲۳ یا پس از آن انجام خواهد شد و اولین عملیات فضایی یاسمین مقبلی خواهد بود. آندریاس موگنسن، فضانورد دانمارکی، خلبانی است که خانم مقبلی را همراهی خواهد کرد.
در صورتی که این ماموریت مطابق برنامه پیش برود یاسمین مقبلی اولین فضانورد ایرانیتبار است که به صورت حرفهای به فضا میرود.
پیش از این انوشه انصاری، مهندس ایرانی-آمریکایی با هزینه شخصی و به صورت توریستی به فضا رفته است.
دسته: تعیین نشده
آزیتا راجی، سفیر سابق آمریکا در سوئد، درگذشت

خانم راجی بین مارس ۲۰۱۶ تا ژانویه ۲۰۱۷ سفیر آمریکا در سوئد بود. او نخستین زن ایرانی- آمریکایی بود که به عنوان سفیر ایالات متحده در یک کشور خارجی منصوب شد و همچنین نخستین سفیر زن آمریکا در سوئد بود.
سفارت آمریکا در سوئد با ابراز تاسف از درگذشت آزیتا راجی، او را مدیری الهامبخش خوانده است.
پرچم سفارت آمریکا در سوئد به احترام وی به مدت سه روز نیمه افراشته خواهد بود.
آزیتا راجی متولد تهران بود و در کودکی همراه با خانوادهاش به سوئیس مهاجرت کرده بود. او در ۱۷ سالگی به آمریکا رفت و در رشته معماری و زبان فرانسه در مقطع کارشناسی، و بودجه در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه کلمبیا تحصیل کرده بود.
او در کارزار انتخاباتی باراک اوباما در سال ۱۳۹۱ معاون رئیس بودجه ملی، و از سال ۱۳۸۷ تا زمان انتصاب به عنوان سفیر آمریکا در سوئد، عضو هیات مشورتی کمیته ملی حزب دموکرات بود.
خانم راجی در مراسم اهدای جوایز نوبل، نامه باب دیلن که برنده جایزه ادبیات نوبل شده بود را به نمایندگی از او خواند.
https://www.radiofarda.com/a/passing-of-former-u-s-ambassador-to-sweden-azita-raji/31693275.html
دسته: تعیین نشده