خبرِ روز این است که دولت آمریکا اعلام کرده که به استرالیا زیردریاییهای اتمی خواهد داد، اما پیش از این توافق مشابهی بین فرانسه و استرالیا وجود داشت که اکنون لغو خواهد شد؛ اتفاقی که چند میلیارد دلار ضرر به فرانسه خواهد زد، آمریکا و استرالیا توافق خود را تا پیش از روز چهارشنبه که اعلام عمومی شد ـــ از فرانسویها مخفی نگاه داشته بودند.
و حالا فرانسه اعلام کرد که سفرای خود در آمریکا و استرالیا را بی درنگ فرا میخواند، این بخاطر اعتراض پاریس به توافقی است که دولت آمریکا اخیرا اعلام کرد و طبق آن این کشور بدون مشورت با مقامات فرانسه به استرالیا زیردریاییهای اتمی میدهد، این اقدام واشنگتن و کانبرا ـــ رفتاری غیر قابل قبول از سوی کشورهای متحد و شریک است، این تصمیم ـــ بر اصل درکی که فرانسه از ائتلافهایش داشته ـــ بر نظرِ پاریس؛ راجع به اهمیت حوزه اقیانوسهای هند و آرام برای اروپا ـــ تاثیر خواهد گذاشت.
فرانسه اولین متحد تاریخ آمریکا است که از زمان انقلاب این کشور علیه سلطنت بریتانیا ـــ کنار آن ایستاده است، این دو کشور امروز هر دو عضو سازمان ناتو بوده و در شماری از مسائل در سراسر جهان همکاری میکنند: از جمله مبارزه با سازمانهای تروریستی اسلامگرا در قاره آفریقا که فرانسه پیشگام آن است.
تصاویرِ بالا مربوط به نبردِ چِساپیک بوده که یک نبرد دریایی بسیار مهم ـــ در دوران جنگ انقلاب آمریکا است، این نبرد ـــ در ۵ سپتامبر ۱۷۸۱ میلادی بین نیروهای انگلیسی و فرانسوی روی داد، انگلیسیها شکست خوردند، در تصویرِ پایین میتوانیم لحظهای را شاهد باشیم که لرد کورنوالیس تسلیمِ نیروهای فرانسوی شد، با این پیروزی ـــ تقریبا استقلال آمریکا قطعی شده و ارتشِ انگلستان مجبور به عقب نشینی سنگینی شد.
فرانسه و اتحادیهی اروپا ـــ این نمک نشناسی و خیانتِ آمریکا را فراموش نخواهد کرد.
آمریکایی های نمک نشناس در نرماندی ...
قربانت گردم، چه خوب که تاریخ را یادآور شدی، اما این چیزی را که به پیش کِشاندی ـــ اصلا قابلِ مقایسه با آن چیزی نیست که فرانسه برای آمریکا کرد، بحثِ جنگ جهانی دوم را اگر خواسته باشی ـــ در نوشتهای دیگر به بحث بِکشانیم (باورت میشود که انگلستان هنوز حکمِ استقلال آمریکا را امضا نکرده است!؟).
تصویری که مشاهده میکنی ـــ قسمتی کوتاه از اسامی سربازانِ فرانسوی است که برای استقلال آمریکا جان دادند، البته در این فهرست اسامی زیادی از قلم افتادند، مثلِ دهها جاسوس و خرابکارِ فرانسوی که اجازه نمیدادند انگلیسیها نیرو و آذوقه به ارتشِ خودشان برسانند، دهها ملوان و حتی زنانی که نقشِ ستونِ پنجم را در میانِ مهاجرین ایفا کرده و ضربه به انگلیسیها وارد می کردند، فرانسه هیچ وقت آنچه را که در این میان از دست داد ـــ از آمریکا طلب نکرد.
بنده اینجا یک خبرِ روز و به یک نکتهی تاریخی اشاره کردم که امروزه روز فقط در همین حد مطرح است، اما کاش نظرِ شخصی من را به عنوان یک سرباز پرسیده بودید، آن وقت به شما میگفتم که این معامله فقط برای جلوگیری از پیشروی چین در اقیانوس هند انجام شده است، آمریکا دست تنها قادر نیست جلوی چین بایستَد، باید فرانسه و ناتو را در اینجور جریانات قاطی میکرد، تا به امروز کسی نمیداند چرا آمریکا این کار را نکرده است، این جریان فقط خبری خوب برای روسیه و حتی حکومتِ اسلامی در ایران است.
سپاس از توجهِ شما.
شراب عزیز, این قرار داد را استرالیای ها بهم زدند نه آمریکایی ها. علتش هم اینست که, علاوه بر مسائل نظامی و فنی, استرالیایی ها اعتمادی به اروپایی ها بخاطر روابط اقتصادی شون با چین نداشتند. بهر حال فرانسوی ها بزودی به آغوش امریکا بر میگردند. من فرانسه را خیلی دوست دارم! شما را هم همین جور!
فرامرز جان، دوستی من و شما قدیمی تر از حضراتِ عزیزی است که الان در اینجا حضور دارند، به همین دلیل این دوستی برایم با ارزش تر از اختلافِ سلیقه و نظر در هر چیزی است.
پاینده باشی.
شراب سرخ عزیز, اختلاف نظر سیاسی/اقتصادی/اجتماعی/ورزشی, کاری با دوستی و احترام متقابل ندارد. شما طرفدار رئال مادرید هستید و من تا چند سال پیش طرفدار بارسلونا, ولی رابطه دوستانه مون برقرار. خواندن مطلب شما هم سبب شد که من بخودم بگم که, پس در فرانسه مردم دید متفاوتی در مورد این موضوع دارند, که محترم است.
عملکرد آمریکا، انگلیس و استرالیا : دروغگویی، دورویی، تخطی بزرگ از اعتماد و تحقیر...
تنفر از آمریکا بیشتر شده و در جای دیگر به سرش تلافی خواهد شد، نمونهای آن قرارداد های بزرگِ تسلیحاتی هند، اندونزی، مالزی با فرانسه است که به تازگی انجام شد.
این دموکراتها همیشه اینجور رفتار میکنند، کثیف و دزدکی،... دمِ ترامپ گرم که لاقل دروغ نگفت و دزدکی کاری نکرد.
بارسلونا را خیلیها دوست داشتند چون در بازیها برنده میشد، یعنی مسی،... الان کجا هستند طرفدارانِ واقعی بارسلونا!؟