روز دوشنبه 29 آذر سال 1338 برابر با 21 دسامبر 1959 ؛ جشن عقد و ازدواج محمدرضا پهلوی شاه ایران با دوشیزه فرح دیبا در کاخ مرمر برگزار شد.کارت دعوت با تصحیح یک ساعت تعجیل توزیع شده بود.
در این زمان نخست وزیر کشور دکتر منوچهر اقبال(1356-1288) بود. وی از 15 فروردین سال 1336 تا شهریور سال 1339 زمام امور دولت ایران را بر عهده داشت.
به مناسبت این وصلت تلگرام و پیام های تبریک و هدایای زیادی از جانب شخصیت ها و دول جهان به کاخ مرمر رسید.
یکی از این هدایا میز برنزی ساخت فرانسه بود که تصاویر شانزده تن از پادشاهان فرانس در اطراف آن بعلاوه تابلوئی از خانواده لوئی شانزدهم آخرین پادشاه فرانسه در وسط آن ؛ از طرف سپهبد مهدیقلی علوی مقدم ( متولد سال 1282 و درگذشته 1363) فرمانده شهربانی کل کشور به نمایندگی از جانب افسران و کارکنان پلیس به شاه تقدیم شده بود.
این میز هم اکنون در موزه هنرهای زیبا از مجموعه موزه های کاخ سعد آباد قرار گرفته است.
سپهبد مهدیقلی علوی مقدم یک سال قبل از آن در سال 1337 به درجه سپهبدی رسیده بود. وی از شهریور سال 1332 تا شهریور سال 1339 فرمانده کل پلیس ایران و در کابینه جعفر شریف امامی وزیر کشور شد. دکتر امینی در اجرای برنامه ضد فساد پر سرو صدای خود در اردیبهشت سال 1340 علوی مقدم را به همراه تعداد دیگری از دست اندرکاران دهه 1330 بازداشت کرد اما مهدیقلی با دوستان پر نفوذی که داشت خیلی سریع از زندان آزاد شد
سپهبد مهدیقلی علوی مقدم تحصیلات دامپزشکی و نظامی خود را در فرانسه طی کرده و قبل از آن دوره دو ساله مدرسه حقوق و علوم سیاسی تهران را گذرانده بود. مردی بود سیاس و دو دوزه باز. نقش مهمی هم در وقایع 30 تیر سال 1331 بازی کرد. مدتی از ارتش اخراج و بعد از کودتا مجددا به کار برگشت. خود را علاقمند به محمد رضا نشون میداد اما شاه از قدرت گرفتنش وحشت داشت. عاشق معاشرت با زنان زیبای روسپی که معمولا سرتیپ پرورش رئیس باشگاه افسران تهران برایش فراهم میکرد و همچنین اهل رشوه و کارچاق کنی بود.
تصویر وسط میز لوئی شانزدهم آخرین امپراطور فرانسه را همراه خانواده اش نشان میدهد. در اینجا ملکه ماری انتوانت سکه ای را به یک دختر روستائی هدیه میدهد.
نکته جالب سرنوشت شومی بود که لوئی شانزدهم و همسرش ملکه ماری آنتوانت پیدا کردند. لوئی شانزدهم 230 سال پیش در 21 ژانویه سال 1793 و همسرش ملکه ماری انتوانت 9 ماه بعد 16 اکتبر 1793با تیغ گیوتین اعدام شدند.
عرضه چنین هدیه ائی به محمدرضا و فرح دیبا با توجه به آشنائی عمیق آنها با تاریخ و فرهنگ فرانسه بیشتر از آنکه هدیه قابلی باشد بیشتر به نوعی نیشخند و تمسخر شبیه است. سپهبد علوم مقدم با دکتر مصدق ؛ محمدرضا پهلوی و سیاستمداران زیادی کار کرد اما ارباب اصلیش همچنان پول و زنان زیبا باقی ماندند. بعد از 22 بهمن سال 57 از ایران فرار نکرد. سرانجام در سال 1363 در تهران فوت کرد.
نمایش گالری در اندازه بزرگ
پناه بر خدا، آیا شما شخصا ایشان را میشناختید؟ این مطالبی که در رابطه با شخصیت و زندگی شادروان نگاشتید ـــ بدونِ شک واقعیتی چندان ندارد.
سپاس برای تصاویر.
ممنون شراب سرخ عزیز بابت اظهار نظر
عرض کنم هستند کسانی که معتقدند آدم های هوشمند برای پیشبرد کارهاشون رشوه میدهند و احمق ها جریمه !!! ایشون هم ظاهرا جزو باهوشان بودند. در اینترنت حدود 2600 مدرک در تایید این منظور وجود دارد این هم یکی به عنوان نمونه. البته نظامیان اکثرا با حقوق اندک خود ساخته و عمری شرافتمند زندگی میکنند.
اسناد ساواک
اطلاع موثق حاکی است سپهبد علوی مقدم بوسیله یکی از نزدیکان خود با علیاحضرت ملکه مادر تماس گرفته و برای آزادی خود از ایشان استمداد نموده است زیرا اطلاع حاصل نموده که در پرونده وی در دیوان کیفر راجع به انتخابات و شرکت واحد دلایل قانع کنندهای وجود ندارد
شماره : 5849 / 312
تاریخ : 14 / 12 / 40
موضوع : اقدامات سپهبد علوی مقدم
اطلاع موثق حاکی است سپهبد علوی مقدم بوسیله یکی از نزدیکان خود با علیاحضرت ملکه مادر تماس گرفته و برای آزادی خود از ایشان استمداد نموده است زیرا اطلاع حاصل نموده که در پرونده وی در دیوان کیفر راجع به انتخابات و شرکت واحد دلایل قانع کنندهای وجود ندارد و به علیاحضرت ملکه قول داده است در صورت استخلاص یک ملیون دلار در یکی از بانکهای خارج به حساب معظملها خواهد گذارد و در صورت موافقت برای مدت طولانی ایران را ترک و به یکی از کشورهای اروپائی خواهد رفت و از طرف علیاحضرت ملکه مادر نیز به مشارالیه قول مساعد داده شده است. گوینده افزود علیاحضرت ملکه مادر توسط سروری رئیس دیوان عالی کشور اقداماتی را برای استخلاص علوی مقدم شروع نمودهاند و مشارالیه نیز با بنیفضل دادستان جهت تبدیل قرار بازداشت علوی مقدم به اخذ وثیقه یا کفیل مذاکره نموده است.
توضیح آنکه در حال حاضر آقای الموتی و بازپرس دیوان کیفر با تبدیل قرار سپهبد علوی مقدم مخالفت مینمایند و دادستان دیوان کیفر و شهاب فردوس معاون وزارت دادگستری نظر مساعدی دارند ولی پیشبینی میشود تا تعیین تکلیف سپهبد کیا در دادگاه دیوان کیفر قرار بازداشت علوی مقدم به حال خود باقی خواهد ماند.
در پرونده تیمسار مهدیقلی علوی مقدم بایگانی شود.
اداره دوم 21 / 12 / 40
ناصرالدین شاه را هم با طپانچه به قتل رساندند.
تصویر ایشان را اما - به لطف سلطنت ۵۰ ساله اش - فراوان به روی تابلو ها، سکه ها، و فرش ها کشیده اند.
آیا اهدای یکی از این اجناس به پادشاه وقت، نوعی نیشخند و تمسخر محسوب میشود؟
حکومت خانواده سوادکوهی که با کودتای بیگانه آمد و با انقلاب مردمی رفت, بسیار فاسد بود.
ممنون Alip و Lumberjack از کامنت ها
به نظرم رسید( که ممکنه اساسا اشتباه باشد) دادن هدیه عروسی به هر پادشاهی با تصاویر شاه و ملکه ائی که سرانجام به تیغ گیوتین سپرده شدند ؛ انتخاب درستی نبوده.
سلطان ناصرالدین شاه قاجار ترور (قتل عمدی شخصی که با هدف اهدافِ سیاسی انجام میگیرد) شد!