بی بی سی

هدی قطان، مالک برند آرایشی «هدی بیوتی» پس از واکنش‌های بسیار به اظهارنظرش درباره اعتراضات ایران که به کارزاری برای تحریم محصولات زیبایی او انجامید، در اینستاگرام شخصی خود از ایرانیان معترض عذرخواهی کرد.

او که عراقی است، با اشاره به تجربه زیسته خود گفت که «ضد جنگ و مخالف حمله آمریکا» است اما منظورش را «به بدترین شکل ممکن بیان کرده» و از اطرافیان ایرانی خود سپاسگزاری کرد که او را درباره اعتراضات دی ۱۴۰۴ در ایران «آگاه کردند.»

هدی بیوتی که در اینستاگرام بیش از ۵۷ میلیون دنبال‌کننده دارد، در صفحه شخصی خود گزارش شبکه دولتی ترکیه از راهپیمایی حکومتی ۲۲ دی را بازنشر کرده بود که پس از سرکوب معترضان برگزار شد و در آن تصاویر آتش زدن عکس دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و شاهزاده رضا پهلوی دیده می‌شد.

در پی انتشار آن استوری، چندین چهره پرطرفدار ایرانی در زمینه زیبایی و آرایش، از جمله هنری زادوریان، هنرمند چهره‌‌آرا، کارزار تحریم محصولات او را کلید زدند.

این میلیونر عراقی-آمریکایی که پیشتر در ویدیوهایی تلاش کرد نظرش را در مخالفت با جنگ و حمله آمریکا توضیح دهد، در نهایت ۱۴ بهمن، ۳ فوریه از دنبال‌کنندگان ایرانی خود عذرخواهی کرد و گفت بازنشر آن گزارش «اشتباه» بود.

بی‌بی‌سی فارسی هم برای کسب نظر هدی قطان درباره واکنش‌های اخیر با او تماس گرفته بود.

حامیان جمهوری اسلامی پس از کشتار معترضان در روزهای ۱۸ و ۱۹ دی، به دعوت نهادهای حکومتی در روز ۲۲ دی در شهرهای مختلف در نقاط از پیش تعیین‌شده تجمع کردند و با ابراز حمایت از حکومت، علیه دونالد ترامپ و رضا پهلوی شعار دادند.

آقای پهلوی حدود ۱۰ روز پس از آغاز اعتراضات سراسری در ایران که جرقه‌اش با اعتصاب گروهی از بازاریان تهران زده شد، برای روزهای ۱۸ و ۱۹ دی فراخوان داده بود. پیش از آن، دونالد ترامپ با حمایت از معترضان در ایران، جمهوری اسلامی را تهدید کرده بود که اگر آنها را بکشد، آمریکا ضربه سختی به آن خواهد زد.

در تابستان ۱۴۰۴، تیک‌تاک ویدیویی از حساب هدی بیوتی را به دلیل انتشار نظریه‌های توطئه و محتوای یهودستیزانه درباره اسرائیل حذف کرد. او در این ویدیو، اسرائیل را مسئول جنگ‌های جهانی، حملات ۱۱ سپتامبر و حمله ۷ اکتبر حماس دانسته بود. این ادعاها با واکنش تند نهادهای یهودی روبه‌رو و به‌عنوان ادعاهایی بی‌اساس و خلاف واقع توصیف شد.

پیش از هدی بیوتی هم راجر واترز، ستاره پیشکسوت موسیقی و فعال ضد جنگ پس از اظهارنظر درباره اعتراضات ایران مجبور به عذرخواهی شد. آقای واترز در گفتگو با پیرس مورگان، مجری بریتانیایی کشته شدن معترضان در خیابان‌های ایران را به ماموران موساد نسبت داده و گفته بود که «ایرانیان براندازی نمی‌خواهند.»

راجر واترز پس از واکنش‌های بسیار، از جمله از سوی گروهی از اهالی موسیقی در ایران، در ویدیوی عذرخواهی خود گفت که «کنار مردم ایران است» و هیچ‌گاه با هیچ حکومت دینی و خودکامه، چه ایران باشد، چه اسرائیل،‌ همراهی نکرده و «آشکار است» که از آیت‌الله خامنه‌ای هرگز حمایت نکرده و نخواهد کرد.