نفع پروری پارتی بازی ، دوست پروری، و آشنا پروری، موانع ترویج فرهنگ حقوق بشردر جامعه هستند.
در هرجامعه مدرن، موارد اخلاقی و تصمیم گیری های اخلاقی از جمله برامدهای کلیدی مشترک می باشند. یکی از اساسی ترین موضوعات اخلاقی، انصاف است. در مفهوم انصاف و عدالت، ارسطو فیلسوف میگوید : " با برابرها باید برابر و با نابرابرها باید نابرابر رفتار شود".
در طلوع قرن بیست و یکم، مردم بیشتری در سراسر جهان برای حقوقهای بشری خود پافشاری و ایستادگی میکنند. آنها خواهان سزاواری بر اساس شایستگی و شخصیت، تساوی حقوق در برابر قانون و فرصت های برابر درتمامی سطوح هستند. یک سیستم مساوات اجتماعی که میتواند بالاترین اختیار و عالیترین رده بندی اجتماعی را به مردم با بیشترین استعداد، توانایی و شهامت اخلاقی ارائه دهد، اهمیت و اطمینان را بر "شایسته سالاری" قرار میدهد. [1]
شایسته سالاری فلسفه ای است که با توجه و سرمایه گذاری به شایستگی درافراد و خبرگی آنان نهادینه میشود. "شایسته سالاری یک سیستم اجتماعی است که در آن موفقیت مردم در زندگی اساسا به استعدادها،توانایی ها، و تلاشهای آنان بستگی دارد. تفکرشایسته سالاری به عنوان ایدئولوژی در بحث اینکه نابرابری اجتماعی ناشی از شایستگی نابرابر است و نه تعصب یا تبعیض، بکار گرفته شده است ". [2]
از اینرو، "نفع پروری و پارتی بازی" (تبعیض) [3]، "دوست پروری" (طرفداری از دوستان نزدیک) [4] ،و "آشنا پروری" (طرفداری ازاعضای خانواده) [5] همه با انصاف و عدالت متضاد می باشند. بکاربردن چنین شیوه هائی اعمال لطف و برخورد ویژه با یک شخص یا یک گروه است که نه بر اساس شایستگی وخبرگی بلکه بر پایه دوستی، ارتباط سیاسی، قوم و خویشی، تمایل بیک طرف و تعصبات شخصی میباشد. هنگامیکه چنین شیوه هائی متعصبانه بکاربرده میشود، صلاحیت، ملاحظات برابر، صداقت، و شایستگی های حرفه ای و خبرگی کاملا نادیده گرفته شده و از نها چشم پوشی میگردد.
اندیشه نیک مشترک عمومی (یک سری شرایط عمومی خاص که به نفع همگان و بر پایه مساوات باشد) و استمدادهای ترویج فرهنگ حقوق بشر ما را بر آن میدارد تا "نفع پروری و پارتی بازی"، "دوست پروری"، و "آشنا پروری"را تبعیض آمیز، غیر اخلاقی، غیر منصفانه و اعمالی غیر حرفه ای که نشان دهنده برخوردی غیر موجه، خاص و ترجیحی میباشد، در نظربگیریم.
برای ترویج نهادینه کردن فرهنگ حقوق بشر، ضروری است تشویق و تاکید بر فرصت برابر و شایسته سالاری قرار داده شود.
منابع:
1). شایسته سالاری:
2). سیستم مساوات اجتماعی بعنوان شایسته سالاری:
2). پارتی بازی:
3). دوست پروری:
4). آشنا پروری:
دیدگاه شما برای ما دارای اهمیت است. لطفا نظرات و افکار خود را باما در ميان بگذاريد.
امور هنری:
هنرمند : آنا فلیشا اوت
تولید هنری توسط: گروه رسانه ای 12 گلبرگان، شایسته سالاری، سال
2013
درباره 12 گلبرگان : گروه رسانه ای 12 گلبرگان تلاش دارد تا اتحادیه ای از هنرمندان هنرهای تجسمی، موسیقیدانان، فیلمسازان، سینماگران، نمایشنامه نویسان،کارآفرینان اجتماعی و دیگران باشد که همگی گرد هم آمده تا قطعه رسانه ای الهام بخشی تولید نماید تا احترام به آندسته از حقوقی که توسط اعلامیه جهانی حقوق بشرحمایت میگردد را ترویج و تشویق نماید.
لطفا :
در Face Book به ما بپیوندید
در فضای مجازی ما را پیدا کنید
در تویتر به ما همراه شوید
لطفا اعضای خانواده، دوستان و دیگران را در این پروژه ترویج و تشویق فرهنگ حقوق بشر سهیم نمائید. پیشاپیش سپاسگذاریم.
:برگردان انگلیسی این پروژه را با این لینک ها میتوانید مشاهده کنید.
English version of this culture of human rights and responsibilities advocay project can be viewed here
برگردان انگلیسی این پروژه را با این لینک میتوانید مشاهده کنید :