ژینوس صارمیان
شاید نام «نبرد رزها» را شنیده باشید. این جنگهای سیساله از سال ۱۴۵۵ تا ۱۴۸۵ میلادی بین دو خاندان «یورک» (با نماد رز سفید) و «لنکستر» (با نماد رز قرمز) در انگلستان رخ داد. هدف از این جنگها تنها تصاحب تاج و تخت بود و به مردم عادی ارتباطی نداشت، مگر آنهایی که به عنوان مزدور در آن شرکت میکردند. در یکی از این نبردها حدود ۲۸۰۰۰ نفر کشته شدند. این جنگها سرانجام با تدبیر دو زن به پایان رسید.
«مارگارت بوفور» یکی از نجیبزادگان آن دوران بود که در سن دوازدهسالگی با «ادموند تودور» (برادر ناتنی پادشاه هنری ششم از خاندان لنکستر) ازدواج کرد. ادموند زمانی که مارگارت باردار بود، درگذشت و او در سن سیزدهسالگی پسرش «هنری تودور» را به دنیا آورد. پس از آن، مارگارت دو بار دیگر ازدواج کرد و هر دو همسر جدیدش از حامیان خاندان یورک بودند. مارگارت همچون ضربالمثل «دوستانت را نزدیک نگهدار و دشمنانت را نزدیکتر»، همیشه در دربار یورکها حضور داشت.
«الیزابت وودویل» نیز همسر پادشاه پیشین و زن برادر «ریچارد سوم» بود. او به دلیل مسائلی که در متن دیگری خواهم نوشت، نسبت به پادشاه دشمنی داشت.
این دو زن با یکدیگر تبانی کردند و تصمیم گرفتند به این جنگها و خونریزیها خاتمه دهند. نخستین توطئه نظامی آنها شکست خورد، اما در جنگ بعدی، همسر مارگارت به شاه خیانت کرد و پس از کشته شدن ریچارد سوم، پسر مارگارت یعنی هنری تودور با عنوان «هنری هفتم» به پادشاهی رسید. پس از آن، هنری با «الیزابت یورک» (دختر الیزابت وودویل) ازدواج کرد و بدین ترتیب دو خاندان با یکدیگر ترکیب شدند. به این شکل، جنگ رزها پایان یافت و دوره سلطنت خاندان تودور آغاز شد. مشهورترین حکمرانان این خاندان «هنری هشتم» و دخترش «ملکه الیزابت» بودند. نشان جدید خاندان تودور نیز گل رز با گلبرگهای قرمز و سفید بود.
سیاست را به زنان بسپارید. زنان زایندهاند و میدانند از زمان بسته شدن یک نطفه تا به ثمر رسیدن یک انسان چه رنجهایی متحمل شدهاند. آنها بغرنجترین اختلافات را با یک تدبیر ساده حل میکنند و در انتها یک نشان زیبا هم تقدیمتان میکنند.
پ.ن: الیزابت یورک، همسر هنری هفتم، برای همه شما آشناست؛ او همان تصویر «بیبی دل» روی کارتهای بازی ورق است.
نظرات