عمومی

دنبال کن


علایق: http://www.iranian.com/main/member/majid-naficy http://www.iranian.com/mnaficy

عضو از ۱۳ آذر ۱۳۹۱

بیانیه: اسائۀ ادب به آرامگاه زنده یاد غلامحسین ساعدی و اعتراض ما

 

بانگ نیوز

هتک حرمت آرامگاه غلامحسین ساعدی توسط فردی که ادعا می‌کند جامعه‌شناس و از هواداران رضا پهلوی‌ست نه تنها یک عمل شنیع و غیرقابل توجیه است، بلکه نمادی از بحران عمیق فرهنگی و سیاسی جامعه ماست. 

این عمل صرفاً یک توهین شخصی نیست، بلکه اقدامی سیاسی با هدف سرکوب اندیشه و انتقام‌جویی از منتقدان است. انتخاب غلامحسین ساعدی به عنوان هدف، به دلیل دیدگاه‌های مترقی و انتقادی او و همچنین نقش برجسته‌اش در ادبیات و روشنفکری ایران، کاملاً هدفمند بوده است.

بیانیه حاضر با امضای ده‌ها نویسنده و شاعر و مترجم و روزنامه‌نگار و استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی و مدنی به شدت به حادثه هتک حرمت به آرامگاه غلامحسین ساعدی در گورستان پرلاشز واکنش نشان داده است. امضاکنندگان با زبانی تند و انتقادی، این عمل را محکوم کرده و آن را نشانه‌ای از رذالت، شقاوت و فاشیسم دانسته‌اند.

 

این بار رذالت و شناعت در گورستان پرلاشز، درتبعید رخ داد.

سال‌ها است که جیره خواران و مزدوران حکومت ننگ و نفرت و جنایت اسلامی عزیزان مردم ما را گور به گور می‌کنند، سنگ قبر شاعران و آزادیخواهان میهن ما را می‌شکنند و در تبعید، فاشیست‌هائی که با وعده‌های دولت اسرائیل، این نماد جنایت علیه بشریت، متوهم شده‌اند، وقاحت را به جائی رسانده‌اند که آرامگاه نویسندۀ محبوب و مردمی ایران را در پرلاشز با پیشاب آلوده می‌کنند. زهی دنائت، شقاوت و رذالت! بی‌شک موجودی که بر مزار نویسنده‌ای با نفرت و کینه ورزی مثانه‌اش را خالی می‌کند که عمری علیه دیکتاتوری و فاشیسم مبارزه کرده، شکنجه‌ها شده، زندانی کشیده، در ایران و در تبعید رنج‌ها برده و آثار ارزشمندی به ادبیات ایران ارزانی داشته است، موجودی که پرچم اسرائیل را به دوش می‌کشد و در گورستان پرلاشز پاریس آن را بر مزار غلامحسین ساعدی به اهتزاز در می‌آورد و برای نابودی نسل اندیشمند، با فرهنگ، هنرمند و مبارز ایران شعار می‌دهد، بی شک لمپنی فاشیست و بی‌فرهنگ و منحط ‌‌است، هر‌چند این‌همه فقط ظاهر امر است و به شخص او محدود و منحصر نمی‌شود، بلکه طرز تفکر و رفتار و کردار  بازماندگان حکومت منقرض ستمشاهی و طالبان و آرزومندان بازگشت سلطنت است که هر بار در گوشه‌ای از دنیا و به شکلی بروز و تجلی پیدا می‌کند. این رفتار و گفتار تفاوت ماهوی با شقاوت و شناعتی ندارد که جمهوری اسلامی به مدت چهل و چند سال در حق انسان‌های مبارز و مترقی و دگراندیشان روا داشته است و روا می دارد؛ هردو آبشخور معین و مشترک و سیاست یگانه‌ای دارند: نفرت و انزجار از اندیشمندان، روشنفکران، هنرمندان مترفی و قلع و قمع آن‌ها…ما که همواره ارزش‌های انسانی و حرمت کرامت انسان‌ها را پاس داشته‌ایم و پاس می‌داریم، هتک حرمت به آرامگاه نویسنده مردمی ایران را محکوم می‌کنیم و ضمن اعتراض و ابراز تنفر و انزجار به این رفتار شرم‌آور و ضد انسانی و شعارهای فاشیستی، توجه مردم آزادیخواه و مبارز ایران را به رشد فاشیسم و خطری جلب می‌کنیم که در این دوران پرآشوب، پس از فروپاشی حکومت اسلامی، آیندۀ مردم و مملکت ما را تهدید می‌کند.

اسامی امضا کننده ها به ترتیب الفبا در بانگ نیوز

دریغی بر پایان کار "آوای تبعید"

 

مجید نفیسی

با شماره‌ی چهل‌و‌یک "آوای تبعید" در سه جلد, کار این مجله‌ی پربار پس از هفت سال از بهار 2017 تا پائیز 2024 به پایان می‌رسد و من که چند ماهی است از این موضوع دردآور آگاهم و نتوانسته‌ام ویراستار آن اسد سیف را از این خواست منصرف کنم, دریغ می‌خورم زیرا این مجله نه تنها بستری پربار برای ادبیات فارسی در تبعید فراهم کرد بلکه بخاطر روش بردبارانه‌ی ویراستارش دربر‌گیرنده‌ی همه‌ی نویسندگان در تبعید بود که غالبا به دلیل اختلافات شخصی و سیاسی نمی‌توانند یکدیگر را تحمل کنند بی‌آنکه این فراگیری, به کیفیت کار مجله آسیبی رساند. یکی از جلوه‌های این منش دربر‌گیرندگی اسد سیف را می‌توان در شمار ده‌ها سردبیران مهمان دید که با آزادی کامل ویرایش شماره‌ای از "آوای تبعید" را به عهده گرفتند یا شماره‌هایی که به عرضه‌ی ادبیات قومی ایران چون ادبیات ترکمنی, عربی و ترکی و همچنین ادبیات زنان و همجنسگرایان ایرانی اختصاص یافته است.

اسد سیف با انتشار چهل‌و‌یک شماره‌ی "آوای تبعید" به همه‌ی ما نشان داد که می‌توان با حسن نیت و گشاده‌نظری, بر جو تنگ‌بینی و فرقه‌گرایی در میان اهل قلم ایرانی پایان داد و آزادی سخن را با بردباری نسبت به دگراندیشان همراه کرد. امیدوارم که اسد سیف کار دربر‌گیرنده‌ی خود را در اشکال دیگر با همان پیگیری پیشین ادامه دهد.

سی اکتبر دوهزار‌و‌بیست‌و‌چهار

****

چهل‌ویکمین شماره آوای تبعید که در واقع آخرین شماره آن است در حجمی نزدیک به هزار صفحه در سه جلد منتشر شد. این شماره به "درگذشتگان به تبعید" اختصاص دارد و به یاد نویسندگان، شاعران، مترجم‌ها و پژوهشگرانی فراهم آمده که در خارج از کشور درگذشته‌اند.

این سه جلد فراتر از "زندکی‌نامه"ها و "آنتولوژی‌"‌های معمول، خواسته است نوری بتاباند بر بخشی از هستی اجتماعی و فرهنگی این افراد. در حد توان خواسته است سیمای آنان را در ارزش آثارشان و میراث فرهنگی آنان، بازیابد و حداقل این‌که فراتر از یک زندگی‌نامه باشد.

چنین مجموعه‌ای تا کنون و در این حجم منتشر نشده است. و این به این معناست که باید امیدوار شد تا این کارِ هنوز ناکامل "آوای تبعید" را کسانی دیگر کامل‌تر کنند.

در این مجموعه از نزدیک به چهارصد شخصیتی یاد شده که هر یک به شکلی از کشور خویش تارانده شده‌اند و در جغرافیای خارج از ایران عمر به پایان رسانده‌اند.

دانلود جلدهای این شماره از "آوای تبعید":

جلد نخست:
https://tinyurl.com/2ya6emn8
جلد دوم:
https://tinyurl.com/29aos4oh
جلد سوم:
https://tinyurl.com/2btr4adm

کتاب تازه‌ی مجید نفیسی: شاهدی برای عزت

نشر آفتاب منتشر کرده است:  www.aftab.pub
شاهدی برای عزت
مجید نفیسی


"شاهدی برای عزت" مجموعه‌ی سی شعر از مجید نفیسی است به یاد همسرش عزت طبائیان که در 17 دی 1360 در زندان اوین تیرباران و در گورستان خاوران دفن شد. شاعر آمریکایی نیومی شهاب‌نای در باره‌ی شعر "شاهدی برای عزت" می‌نویسد:
" یکی از پرقدرترین شعرهای جهان, آکنده از عشق و حقیقت و اندوه.
مجید تو شاعر بزرگی هستی. این بر من روشن شده از همان باری که اولین شعرت را شنیدم. تو براستی شاهدی بزرک هستی."


اینک نخستین شعر کتاب "گنج نشاندار":


"هشت قدم مانده به در
شانزده قدم رو به دیوار
کدام گنج‌نامه از این رنج خبر خواهد داد؟

ای خاک!
کاش می‌توانستم نبض تو را بگیرم
یا از جسم تو کوزه‌ای بسازم.
افسوس!
طبیب نیستم
کوزه‌گر نیستم
تنها وارثی بی‌نصیبم
در‌به‌درِ گنجی نشاندار.

ای دستی که مرا چال خواهی کرد!
نشانِ خاک من این است:
هشت قدم مانده به در
شانزده قدم رو به دیوار
در گورستانِکفرآباد."

برای خرید این کتاب می‌توانید به سایت نشر آفتاب یا فروشگاه آنلاین شرکت لولو مراجعه و نسخه کاغذی کتاب را به قیمت هشت (8) دلار آمریکا خریداری کنید.

دوستانی که مایل به خرید نسخه الکترونیکی کتاب هستند، می‌توانند مبلغ 5 دلار آمریکا به حساب پی پال نشر آفتاب با آدرس

aftab.publication@gmail.com واریز کنند، فیش پرداختی را برای ما بفرستند تا نسخه الکترونیکی کتاب برایشان ارسال شود.

عزیزانی که ساکن ایران هستند و مایل به خواندن نسخه الکترونیکی این رمان هستند، کافی است به نشر آفتاب ایمیل بفرستند تا برای پرداخت 20 هزار تومان هزینه کتاب، در ایران راهنمایی شوند.

آدرس فروشگاه آنلاین شرکت لولو

آدرس سایت نشر آفتاب
www.aftab.pub
آدرس پست الکترونیکی نشر آفتاب
info@aftab.pub
aftab.publication@gmail.com
شناسنامه کتاب
نام کتاب: شاهدی برای عزت
نویسنده: مجید نفیسی
ژانر: مجموعه شعر
سال انتشار: 1403 خورشیدی
نقاشی روی جلد: نوشین نفیسی
اجرای طرح جلد: نادیا ویشنوسکا
صفحه‌پرداز: مهتاب محمدی
ناشر: نشر آفتاب، نروژ
شماره شابک: 2-7907-4457-1-978

نشر آفتاب منتشر کرده است: "مادر و پدر" مجید نفیسی

"مادر و پدر" - کتابی تازه از مجید نفیسی به فارسی و انگلیسی

"مادر و پدر" مجموعه‌ی سی‌و‌شش شعر از مجید نفیسی است در دو بخش "مادرِ مادران" و "پدرِ پدران" با شعرهایی چون "نشانی‌های مادرم", "در بازار ادویه‌ی اصفهان", "شمشیر در حوضخانه" و "دیدار خمینی" که شخصی را با عمومی, وطن را با تبعید و گذشته را با حال و آینده درهم‌می‌آمیزد. شاعر سرشناس آمریکایی نیومی شهاب‌نای در باره‌ این شعرها می‌نویسد: "این شعرها باشکوهند و مرا عمیقا تحت تاثیر قرار دادند. تو استاد شعر پر‌روح هستی."

برای تهیه این کتاب به فارسی می‌توانید به سایت نشر آفتاب یا فروشگاه آنلاین شرکت لولو مراجعه و نسخه کاغذی کتاب را به قیمت ده (10) دلار آمریکا خریداری کنید. 

دوستانی که مایل به خرید نسخه الکترونیکی کتاب هستند، می‌توانند مبلغ 6 دلار آمریکا به حساب پی پال نشر آفتاب با آدرس aftab.publication@gmail.com واریز کنند، فیش پرداختی را برای ما بفرستند تا نسخه الکترونیکی کتاب برایشان ارسال شود.

عزیزانی که ساکن ایران هستند و مایل به خواندن نسخه الکترونیکی این مجموعه داستان هستند، کافی است به نشر آفتاب ایمیل بفرستند تا برای پرداخت 15 هزار تومان هزینه کتاب، در ایران راهنمایی شوند.

آدرس سایت نشر آفتاب
www.aftab.pub

برای خرید نسخه انگلیسی از آمازون اینجا کلیک کنید

پیکار در پیکار: من و جنبش چپ نام نویسنده: مجید نفیسی

“پیکار در پیکار: من و جنبش چپ” خاطرات سیاسی مجید نفیسی شاعر, پژوهشگر و کوشنده‌ی حقوق بشر است پیش از پیوستن به سازمان پیکار, در پیکار و پس از آن با تجزیه و تحلیل و شعر و خاطره در ده فصل و 184 صفحه که از سوی نشر آفتاب در نروژ چاپ شده است. هر کس که می‌خواهد جنبش سوسیالیستی چپ در ایران, مستقل و دموکراتیک شود، باید این خاطرات را بخواند.

برای تهیه این کتاب می‌توانید به سایت نشر آفتاب یا فروشگاه آنلاین شرکت لولو مراجعه و نسخه کاغذی کتاب را به قیمت شانزده (16) دلار آمریکا خریداری کنید.

دوستانی که مایل به خرید نسخه الکترونیکی کتاب هستند، می‌توانند مبلغ 10 دلار آمریکا به حساب پی پال نشر آفتاب با آدرس aftab.publication@gmail.com
واریز کنند، فیش پرداختی را برای ما بفرستند تا نسخه الکترونیکی کتاب برایشان ارسال شود.

عزیزانی که ساکن ایران هستند و مایل به خواندن نسخه الکترونیکی این کتاب هستند، کافی است به نشر آفتاب ایمیل بفرستند تا برای پرداخت 25 هزار تومان هزینه کتاب، در ایران راهنمایی شوند.

آدرس فروشگاه آنلاین شرکت لولو

https://www.lulu.com/shop/majid-naficy

4آدرس سایت نشر آفتاب
www.aftab.pub
آدرس پست الکترونیکی نشر آفتاب
info@aftab.pub
aftab.publication@gmail.com

شناسنامه کتاب
نام کتاب: پیکار در پیکار (من و جنبش چپ)
نویسنده: مجید نفیسی
ژانر: خاطره
سال انتشار: پاییز 1401 حورشیدی
اجرای طرح جلد: نادیا ویشنوسکا
صفحه پرداز: مهتاب محمدی
ناشر: نشر آفتاب، نروژ
شماره شابک:
0-8665-4709-1-978

عشق آمریکایی من ... نویسنده: مجید نفیسی

کتابهای تازه‌ی مجید نفیسی در باشگاه ادبیات:

عشق آمریکایی من

My American Love

 

بکتاش آبتین کشته شد

عادل بیابانگر جوان: بکتاش آبتین کشته شد. جرمش تدوین کتابی بود که به همت او، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن به زیور طبع آراسته شد .کتابی که نسخه‌هایش را جمع کردند، کتاب پنجاه سال کانون نویسندگان‌ایران. زبان در بیان این ظلم قاصر است. لعنت ابدی بر مسببان این فاجعه.

 

کتاب تازه‌ی مجید نفیسی: تک‌نگاری "پوده"، نشر آوانوشت، تهران، ۱۴۰۰

این تک‌نگاری را مجید نفیسی در پانزده‌سالگی پیرامون دهکده‌ی زادگاه پدرش "پوده" نزدیک شهرضا با الگوی کتاب "تات‌نشین‌های بلوک زهرا"ی جلال آل‌احمد نوشته که اکنون پس از پنجاه و پنج سال با عکس و طرح در ۲۴۸ صفحه از سوی نشر "آوانوشت" در تهران بچاپ رسیده است. بخشی از کتاب را اینجا بخوانید.

برای خرید آن می‌توانید به کانال تلگرام, نشانی avaneveshtpub@ رجوع کنید یا به ایمیل avanevesht@gmail.com بنویسید. 

سعید، شاعر ایرانی‌تبار آلمانی درگذشت

برای دریافت کتاب «زیستن در آلمان» اینجا کلیک کنید

 

دویچه وله: سعید میرهادی که در آلمان با نام سعید معروف است در سن ۷۴ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت. این شاعر و نویسنده ایرانی‌تبار، زبان آلمانی را «آشیانه‌» خود می‌دانست و همواره تاکید می‌کرد که تبعیدگاه به موطن او بدل شده است. 

سعید در خانوده‌ای نه‌چندان مرفه در تهران زاده شد. در هفده سالگی به آلمان آمد، در مونیخ علوم سیاسی خواند، در آنجا به جمع مبارزان ضد رژیم سلطنتی پیوست و تا انقلاب ۱۳۵۷ به عشقش، ادبیات، کمتر رسید.

در بحبوحه انقلاب، به امید شرکت در ساختن ایرانی دموکراتیک به وطنش بازگشت، اما مانند میلیون‌ها دگراندیش مورد بی‌مهری حکومت اسلامی قرار گرفت و ناچار تن به تبعید سپرد. او نوشت:‌ «حکومتگران تغییر می‌کنند، ترور می‌ماند».

این بار اما بیش از پیش به دنیای ژرف هنر و ادبیات فرورفت و به یکی از سرشناس‌ترین شاعران و نویسندگان تبعیدی آلمانی‌زبان تبدیل شد.

امید به تغییرات بنیادین در ایران

سعید معتقد بود، نظام اسلامی در ایران هم مانند دیگر نظام‌های استبدادی دوام نخواهد یافت و بالاخره در آینده‌ای نه چندان دور تغییرات بنیادین در ایران رخ خواهد داد.

او در ژانویه ۲۰۰۹ (دی ۱۳۸۸) در مصاحبه با روزنامه آلمانی فرانکفورتر روندشاو ضمن بیان این که هیچ امیدی به اصلاح جمهوری اسلامی ندارد تاکید می‌ورزد، این رژیم به دلیل اتکا به دین، مدتی خواهد ماند و تغییر حکومت در دوران حیات او رخ نخواهد داد.

این شاعر تبعیدی در ادامه به دو تحول اجتماعی اشاره می‌کند که به گفته او، امید به آینده‌ای بدون جمهوری اسلامی را در او زنده نگه می‌دارند: جایگاه هنر و زنان.

او تصریح می‌کند که علاقه نسل جوان به هنر و فرهنگ در حال رشد است و زنان هم همواره در برابر قوانین تبعیض‌‌آمیز و سرکوب مقاومت کرده‌اند و خواهند کرد.

«واسطه فرهنگی»

سعید از ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ رئیس انجمن قلم آلمان بود و از این موقعیت برای بهبود اوضاع نویسندگان تبعیدی و شناساندن آنها بهره گرفت.

از او علاوه بر ۲۱ مجموعه شعر به زبان آلمانی، چند اثر منثور هم به جا مانده است.

عشق و تبعید ، معنویت و مرگ درون‌مایه‌های آثار ادبی سعید هستند.

او علاوه بر اینها برای "سکوت شاعران" هم اهمیت زیادی قائل بود، "دست‌کم در دورانی که دیکتاتورها بر جهان حکومت می‌کنند".

سعید به جوایز زیادی دست یافت، از جمله مدال گوته، مدال هرمن کستن انجمن قلم آلمان، جایزه ادبی مونیخ، جایزه ادبیات تبعید هایدلبرگ، و "نشان شایستگی جمهوری فدرال آلمان".

یوآخیم گاوک، رئیس جمهور پیشین آلمان، هنگام اعطای نشان شایستگی به سعید، از او به عنوان یک «واسطه فرهنگی» تجلیل کرد.

سعید میرهادی در نخستین ساعات روز شنبه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) در اثر عارضه قلبی درگذشت.

دینشاه ایرانی رئیس انجمن زرتشیان هند


از راست نشسته: دینشاه ایرانی رئیس انجمن زرتشیان هند، ملک الشعرای بهار، تاگور و علی دشتی مدیر روزنامه شفق سرخ.

ایستاده رشید یاسمی، عباس اقبال، سعید نفیسی، نصرالله فلسفی و میکده.

بیشتر