عمومی
علایق: http://www.iranian.com/main/member/majid-naficy http://www.iranian.com/mnaficy
عضو از ۱۳ آذر ۱۳۹۱
دریغی بر پایان کار "آوای تبعید"
مجید نفیسی
با شمارهی چهلویک "آوای تبعید" در سه جلد, کار این مجلهی پربار پس از هفت سال از بهار 2017 تا پائیز 2024 به پایان میرسد و من که چند ماهی است از این موضوع دردآور آگاهم و نتوانستهام ویراستار آن اسد سیف را از این خواست منصرف کنم, دریغ میخورم زیرا این مجله نه تنها بستری پربار برای ادبیات فارسی در تبعید فراهم کرد بلکه بخاطر روش بردبارانهی ویراستارش دربرگیرندهی همهی نویسندگان در تبعید بود که غالبا به دلیل اختلافات شخصی و سیاسی نمیتوانند یکدیگر را تحمل کنند بیآنکه این فراگیری, به کیفیت کار مجله آسیبی رساند. یکی از جلوههای این منش دربرگیرندگی اسد سیف را میتوان در شمار دهها سردبیران مهمان دید که با آزادی کامل ویرایش شمارهای از "آوای تبعید" را به عهده گرفتند یا شمارههایی که به عرضهی ادبیات قومی ایران چون ادبیات ترکمنی, عربی و ترکی و همچنین ادبیات زنان و همجنسگرایان ایرانی اختصاص یافته است.
اسد سیف با انتشار چهلویک شمارهی "آوای تبعید" به همهی ما نشان داد که میتوان با حسن نیت و گشادهنظری, بر جو تنگبینی و فرقهگرایی در میان اهل قلم ایرانی پایان داد و آزادی سخن را با بردباری نسبت به دگراندیشان همراه کرد. امیدوارم که اسد سیف کار دربرگیرندهی خود را در اشکال دیگر با همان پیگیری پیشین ادامه دهد.
سی اکتبر دوهزاروبیستوچهار
****
چهلویکمین شماره آوای تبعید که در واقع آخرین شماره آن است در حجمی نزدیک به هزار صفحه در سه جلد منتشر شد. این شماره به "درگذشتگان به تبعید" اختصاص دارد و به یاد نویسندگان، شاعران، مترجمها و پژوهشگرانی فراهم آمده که در خارج از کشور درگذشتهاند.
این سه جلد فراتر از "زندکینامه"ها و "آنتولوژی"های معمول، خواسته است نوری بتاباند بر بخشی از هستی اجتماعی و فرهنگی این افراد. در حد توان خواسته است سیمای آنان را در ارزش آثارشان و میراث فرهنگی آنان، بازیابد و حداقل اینکه فراتر از یک زندگینامه باشد.
چنین مجموعهای تا کنون و در این حجم منتشر نشده است. و این به این معناست که باید امیدوار شد تا این کارِ هنوز ناکامل "آوای تبعید" را کسانی دیگر کاملتر کنند.
در این مجموعه از نزدیک به چهارصد شخصیتی یاد شده که هر یک به شکلی از کشور خویش تارانده شدهاند و در جغرافیای خارج از ایران عمر به پایان رساندهاند.
دانلود جلدهای این شماره از "آوای تبعید":
جلد نخست:
https://tinyurl.com/2ya6emn8
جلد دوم:
https://tinyurl.com/29aos4oh
جلد سوم:
https://tinyurl.com/2btr4adm
دسته: تعیین نشده
کتاب تازهی مجید نفیسی: شاهدی برای عزت
شاهدی برای عزت
مجید نفیسی
"شاهدی برای عزت" مجموعهی سی شعر از مجید نفیسی است به یاد همسرش عزت طبائیان که در 17 دی 1360 در زندان اوین تیرباران و در گورستان خاوران دفن شد. شاعر آمریکایی نیومی شهابنای در بارهی شعر "شاهدی برای عزت" مینویسد: " یکی از پرقدرترین شعرهای جهان, آکنده از عشق و حقیقت و اندوه. مجید تو شاعر بزرگی هستی. این بر من روشن شده از همان باری که اولین شعرت را شنیدم. تو براستی شاهدی بزرک هستی."
اینک نخستین شعر کتاب "گنج نشاندار":
"هشت قدم مانده به در
شانزده قدم رو به دیوار
کدام گنجنامه از این رنج خبر خواهد داد؟
ای خاک!
کاش میتوانستم نبض تو را بگیرم
یا از جسم تو کوزهای بسازم.
افسوس!
طبیب نیستم
کوزهگر نیستم
تنها وارثی بینصیبم
دربهدرِ گنجی نشاندار.
ای دستی که مرا چال خواهی کرد!
نشانِ خاک من این است:
هشت قدم مانده به در
شانزده قدم رو به دیوار
در گورستانِکفرآباد."
برای خرید این کتاب میتوانید به سایت نشر آفتاب یا فروشگاه آنلاین شرکت لولو مراجعه و نسخه کاغذی کتاب را به قیمت هشت (8) دلار آمریکا خریداری کنید.
دوستانی که مایل به خرید نسخه الکترونیکی کتاب هستند، میتوانند مبلغ 5 دلار آمریکا به حساب پی پال نشر آفتاب با آدرس
aftab.publication@gmail.com واریز کنند، فیش پرداختی را برای ما بفرستند تا نسخه الکترونیکی کتاب برایشان ارسال شود.
عزیزانی که ساکن ایران هستند و مایل به خواندن نسخه الکترونیکی این رمان هستند، کافی است به نشر آفتاب ایمیل بفرستند تا برای پرداخت 20 هزار تومان هزینه کتاب، در ایران راهنمایی شوند.
آدرس سایت نشر آفتاب
www.aftab.pub
آدرس پست الکترونیکی نشر آفتاب
info@aftab.pub
aftab.publication@gmail.com
شناسنامه کتاب
نام کتاب: شاهدی برای عزت
نویسنده: مجید نفیسی
ژانر: مجموعه شعر
سال انتشار: 1403 خورشیدی
نقاشی روی جلد: نوشین نفیسی
اجرای طرح جلد: نادیا ویشنوسکا
صفحهپرداز: مهتاب محمدی
ناشر: نشر آفتاب، نروژ
شماره شابک: 2-7907-4457-1-978
دسته: تعیین نشده
نشر آفتاب منتشر کرده است: "مادر و پدر" مجید نفیسی
"مادر و پدر" مجموعهی سیوشش شعر از مجید نفیسی است در دو بخش "مادرِ مادران" و "پدرِ پدران" با شعرهایی چون "نشانیهای مادرم", "در بازار ادویهی اصفهان", "شمشیر در حوضخانه" و "دیدار خمینی" که شخصی را با عمومی, وطن را با تبعید و گذشته را با حال و آینده درهممیآمیزد. شاعر سرشناس آمریکایی نیومی شهابنای در باره این شعرها مینویسد: "این شعرها باشکوهند و مرا عمیقا تحت تاثیر قرار دادند. تو استاد شعر پرروح هستی."
برای تهیه این کتاب به فارسی میتوانید به سایت نشر آفتاب یا فروشگاه آنلاین شرکت لولو مراجعه و نسخه کاغذی کتاب را به قیمت ده (10) دلار آمریکا خریداری کنید.
دوستانی که مایل به خرید نسخه الکترونیکی کتاب هستند، میتوانند مبلغ 6 دلار آمریکا به حساب پی پال نشر آفتاب با آدرس aftab.publication@gmail.com واریز کنند، فیش پرداختی را برای ما بفرستند تا نسخه الکترونیکی کتاب برایشان ارسال شود.
عزیزانی که ساکن ایران هستند و مایل به خواندن نسخه الکترونیکی این مجموعه داستان هستند، کافی است به نشر آفتاب ایمیل بفرستند تا برای پرداخت 15 هزار تومان هزینه کتاب، در ایران راهنمایی شوند.
آدرس سایت نشر آفتاب
www.aftab.pub
برای خرید نسخه انگلیسی از آمازون اینجا کلیک کنید.
دسته: تعیین نشده
پیکار در پیکار: من و جنبش چپ نام نویسنده: مجید نفیسی
برای تهیه این کتاب میتوانید به سایت نشر آفتاب یا فروشگاه آنلاین شرکت لولو مراجعه و نسخه کاغذی کتاب را به قیمت شانزده (16) دلار آمریکا خریداری کنید.
دوستانی که مایل به خرید نسخه الکترونیکی کتاب هستند، میتوانند مبلغ 10 دلار آمریکا به حساب پی پال نشر آفتاب با آدرس aftab.publication@gmail.com
واریز کنند، فیش پرداختی را برای ما بفرستند تا نسخه الکترونیکی کتاب برایشان ارسال شود.
عزیزانی که ساکن ایران هستند و مایل به خواندن نسخه الکترونیکی این کتاب هستند، کافی است به نشر آفتاب ایمیل بفرستند تا برای پرداخت 25 هزار تومان هزینه کتاب، در ایران راهنمایی شوند.
آدرس فروشگاه آنلاین شرکت لولو
https://www.lulu.com/shop/majid-naficy
4آدرس سایت نشر آفتاب
www.aftab.pub
آدرس پست الکترونیکی نشر آفتاب
info@aftab.pub
aftab.publication@gmail.com
شناسنامه کتاب
نام کتاب: پیکار در پیکار (من و جنبش چپ)
نویسنده: مجید نفیسی
ژانر: خاطره
سال انتشار: پاییز 1401 حورشیدی
اجرای طرح جلد: نادیا ویشنوسکا
صفحه پرداز: مهتاب محمدی
ناشر: نشر آفتاب، نروژ
شماره شابک:
0-8665-4709-1-978
دسته: تعیین نشده
بکتاش آبتین کشته شد
دسته: تعیین نشده
کتاب تازهی مجید نفیسی: تکنگاری "پوده"، نشر آوانوشت، تهران، ۱۴۰۰
برای خرید آن میتوانید به کانال تلگرام, نشانی avaneveshtpub@ رجوع کنید یا به ایمیل avanevesht@gmail.com بنویسید.
دسته: تعیین نشده
سعید، شاعر ایرانیتبار آلمانی درگذشت
دویچه وله: سعید میرهادی که در آلمان با نام سعید معروف است در سن ۷۴ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت. این شاعر و نویسنده ایرانیتبار، زبان آلمانی را «آشیانه» خود میدانست و همواره تاکید میکرد که تبعیدگاه به موطن او بدل شده است.
سعید در خانودهای نهچندان مرفه در تهران زاده شد. در هفده سالگی به آلمان آمد، در مونیخ علوم سیاسی خواند، در آنجا به جمع مبارزان ضد رژیم سلطنتی پیوست و تا انقلاب ۱۳۵۷ به عشقش، ادبیات، کمتر رسید.
در بحبوحه انقلاب، به امید شرکت در ساختن ایرانی دموکراتیک به وطنش بازگشت، اما مانند میلیونها دگراندیش مورد بیمهری حکومت اسلامی قرار گرفت و ناچار تن به تبعید سپرد. او نوشت: «حکومتگران تغییر میکنند، ترور میماند».
این بار اما بیش از پیش به دنیای ژرف هنر و ادبیات فرورفت و به یکی از سرشناسترین شاعران و نویسندگان تبعیدی آلمانیزبان تبدیل شد.
امید به تغییرات بنیادین در ایران
سعید معتقد بود، نظام اسلامی در ایران هم مانند دیگر نظامهای استبدادی دوام نخواهد یافت و بالاخره در آیندهای نه چندان دور تغییرات بنیادین در ایران رخ خواهد داد.
او در ژانویه ۲۰۰۹ (دی ۱۳۸۸) در مصاحبه با روزنامه آلمانی فرانکفورتر روندشاو ضمن بیان این که هیچ امیدی به اصلاح جمهوری اسلامی ندارد تاکید میورزد، این رژیم به دلیل اتکا به دین، مدتی خواهد ماند و تغییر حکومت در دوران حیات او رخ نخواهد داد.
این شاعر تبعیدی در ادامه به دو تحول اجتماعی اشاره میکند که به گفته او، امید به آیندهای بدون جمهوری اسلامی را در او زنده نگه میدارند: جایگاه هنر و زنان.
او تصریح میکند که علاقه نسل جوان به هنر و فرهنگ در حال رشد است و زنان هم همواره در برابر قوانین تبعیضآمیز و سرکوب مقاومت کردهاند و خواهند کرد.
«واسطه فرهنگی»
سعید از ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ رئیس انجمن قلم آلمان بود و از این موقعیت برای بهبود اوضاع نویسندگان تبعیدی و شناساندن آنها بهره گرفت.
از او علاوه بر ۲۱ مجموعه شعر به زبان آلمانی، چند اثر منثور هم به جا مانده است.
عشق و تبعید ، معنویت و مرگ درونمایههای آثار ادبی سعید هستند.
او علاوه بر اینها برای "سکوت شاعران" هم اهمیت زیادی قائل بود، "دستکم در دورانی که دیکتاتورها بر جهان حکومت میکنند".
سعید به جوایز زیادی دست یافت، از جمله مدال گوته، مدال هرمن کستن انجمن قلم آلمان، جایزه ادبی مونیخ، جایزه ادبیات تبعید هایدلبرگ، و "نشان شایستگی جمهوری فدرال آلمان".
یوآخیم گاوک، رئیس جمهور پیشین آلمان، هنگام اعطای نشان شایستگی به سعید، از او به عنوان یک «واسطه فرهنگی» تجلیل کرد.
سعید میرهادی در نخستین ساعات روز شنبه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) در اثر عارضه قلبی درگذشت.
دسته: تعیین نشده
دینشاه ایرانی رئیس انجمن زرتشیان هند
از راست نشسته: دینشاه ایرانی رئیس انجمن زرتشیان هند، ملک الشعرای بهار، تاگور و علی دشتی مدیر روزنامه شفق سرخ.
ایستاده رشید یاسمی، عباس اقبال، سعید نفیسی، نصرالله فلسفی و میکده.
دسته: تعیین نشده
کتاب "عشق و مرگ در ادبیات فارسی و چهل مقالهی دیگر" از مجید نفیسی
این کتاب مجموعهی مقالاتی است که در فاصلهی سالهای دوهزاروپنج تا دوهزارونوزده از سوی من در گاهنامهها و تارنماهای گوناگون مانند “نگاه نو”، “مجلهی شهرسازی و معماری”، “دفترهای هنر”، “شهروند”، “رادیو زمانه”، “اخبار روز”، “ایرانین. کام” و “ایرون. کام” منتشر شده است، مگر مقالهی اول که نخستین بار در سال هزارونهصدونودونه به عنوان پیشگفتار کتاب “بهترینهای نیما” درآمد. پیوستها شامل مقالاتی است که دیگران در بارهی من نوشتهاند یا گفتگوهایی که با من کردهاند.
مجموعهی حاضر شامل چهل و دو مقاله است اما از آنجا که بخش اول عنوان کتاب “عشق و مرگ در ادبیات فارسی” برگرفته از نام دو مقاله است بخش دوم عنوان کتاب را “… و چهل مقالهی دیگر” نامیدهام و نه “…چهل و یک…”. فهرست کتاب را طوری نوشتهام که خواننده بتواند با خواندن عنوان هر مقاله به آسانی به مضمون آن پی ببرد.
آنچه در این کتاب می خوانید:
شناسنامهی مجید نفیسی
یادداشت
1 – “مشکل زبان در شعر نیما یوشیج” اوت 1999
2 – “قطرهاشکی برای ناردو” در سوگ لئوناردو عالیشان مارس 2005
3 – “لولیتاخوانی در تهران” در نقد کتاب آذر نفیسی اکتبر 2005
4 – “م. آزاد شاعری از عصر زرین شعر” در سوگ م. آزاد ژانویه 2006
5 -“بهآذین و حق خاموشی”پیرامون شهادت علیه خود ژانویه 2006
6 – “دو کوچه و یک شهر” در بارهی شهر اصفهان فوریه 2006
7 – “چهار نگاه به مرگ در ادبیات کهن فارسی” مه 2006
8 – “بدعت سیمین و انقلاب بهمن” پیرامون شعر سیمین بهبهانی مه 2006
9 – “نشست شاعران شعر گواهی در آمریکا” سپتامبر 2006
10 – “چهار نگاه به عشق در ادبیات فارسی” آوریل 2007
11 – ” اسلام و غرب: نه ادوارد سعید! نه برنارد لوییس” ژوئن 2007
12 – ” نمیخواهم رمبو باشم” پیرامون شعر مجید نفیسی در گذشته و اکنون
13 – “کانون و فریدون فرخزاد” اوت 2007
14 – “همجنسگرایی و فریدون فرخزاد” اکتبر 2007
15 – “کاوه داداشزاده و هنر سالمندان مهاجر” اکتبر 2008
16 – “سه قدم با مادام ایکس” در نقد کتاب مهرنوش مزارعی اکتبر 2008
17 – “اصفهانی حاضرجواب: نگاهی به ریشههای تاریخی نقش رضا ارحامصدر”
18 – “بهاییان: دادخواهی نه شرمخواهی” فوریه 2009
19 – “توفیق و من” پیرامون نشریهی توفیق اوت 2009
20 – “متهم و حق خاموشی” پیرامون شهادت علیه خود پساز سرکوب جنبشسبز
21 – “شاعر سرخانه” پیرامون اقامت سهماهه در یک خانهی فرهنگی در سانتا مونیکا
22 – “امید و نومیدی منصور خاکسار” پس از خودکشی یک دوست آوریل 2010
23 – “انگشت ناسور” مه 2010
24 – “شعر پایداری: فیلمیدر بارهی استقامت روحی انسان” اوت 2011
25 – “شعر فارسی در لسآنجلس: درد بازگشت در برابر انطباقپذیری” ژانویه 2012
26 – “ابنمیمون: فیلسوف دینی یا مبارز اجتماعی” در نقد کتاب شیرین دقیقیان
27 – “تاویل باید معتبر باشد” باز هم در نقد کتاب شیرین دقیقیان آوریل 2012
28 – “بهیاد داریوش کارگر” نوامبر 2012
29 – “جلال آلاحمد: حاشیهای بر یک شعر” مارس 2013
30 – “منصور کوشان در بیمارستان” ژانویه 2014
31 – “احمد شاملو شاعر ملی ما” ژوییه 2014
32 – “سیمین از میانه تا اوج” در سوگ سیمین بهبهانی اوت 2014
33 – “هومر در لسآنجلس” اکتبر 2014
34 – “عباس صفاری و ادبیات مهاجرت: یک بام و دو هوا” دسامبر 2018
35 – “عباس صفاری و مسالهی توانخواهی” ژانویه 2019
36 – “شهروز رشید شاعر کوچ” فوریه
دسته: تعیین نشده