عمومی

دنبال کن


عضو از ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲

ترور دو قاضی بلندپایه جمهوری اسلامی

بی بی سی: محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی بلندپایه ایران، مورد سوءقصد قرار گرفته و کشته شده‌اند. ایرنا می‌گوید این حادثه در محل دفتر این قضات رخ داده است. برخی خبرگزاری‌های گزارش کردند که ترور در برابر ساختمان دیوان عالی رخ داد.

ایرنا می‌گوید: «یک مستشار دیوان عالی نیز در محل حادثه حضور داشته است که هنگام تیراندازی زیر میز می‌رود.»

گزارش شده است که ضارب پس از تیراندازی اقدام به خودکشی کرده است.

رسانه‌های ایران می‌گویند که ضارب نه پرونده‌ای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعین به شعب دیوان بوده است.

تسنیم می‌گوید که ضارب «نیروی خدماتی دادگستری تهران» بوده است.

علی رازینی که بود؟

علی رازینی یکی از مقام‌‎های قضایی پر سابقه جمهوری اسلامی بود.

او پس از انقلاب ۱۳۵۷ با حکم علی قدوسی مدیر مدرسه حقانی شد و پس از آن در سال ۱۳۵۹ به قوه قضاییه رفت.

علی رازینی که در سال ۱۳۶۰ قاضی دادگاه انقلاب تهران بود پس از ورود سازمان مجاهدین خلق به «فاز مسلحانه» مامور برخورد با مجاهدین در استان خراسان شد.

او در سال ۱۳۶۰ به ریاست دادگاه استان خراسان رسید و مشهور بود که در خراسان احکام سنگین می‌داد.

در سال ۱۳۶۳ علی رازینی در دادستانی تهران جایگزین اسدالله لاجوردی شد. او سپس رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح شد. در سال ۱۳۶۶ آیت‌الله روح‌الله خمینی او را به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت و در سال ۱۳۶۷ هم به عنوان رئیس دادگاه‌های ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ منصوب کرد.

محمد مقیسه که بود؟

محمد مقیسه یکی از قاضیان جنجالی پرونده‌های سیاسی و امنیتی در ایران بود.

او از سال‌های آغازین پس از انقلاب ۱۳۵۷ در دستگاه قضایی ایران نقش داشت.

برخی زندانیان سیاسی دهه ۱۳۶۰ می‌گویند که او در آن دوران مدتی دادیار زندان اوین بود.

آقای مقیسه با این اتهام روبه‌رو بود که در جریان کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ در زندان گوهردشت نقشی محوری داشت.

زندانیان سیاسی گوهردشت، از جمله ایرج مصداقی، شهادت داده‌اند که او با نام مستعار «ناصریان» اداره زندان گوهردشت را به عهده داشت.

محمد مقیسه در سال‌های گذشته ریاست شعبه ۲۸ دادگاه عمومی و انقلاب تهران را برعهده داشت که محاکمه بسیاری از زندانیان سیاسی و امنیتی در آن انجام می‌شد و به صدور احکام سختگیرانه مشهور بود.

آقای مقیسه در این مقام احکام اعدام بسیاری صادر کرد.

https://www.bbc.com/persian/articles/c14nn3jgk34o

محکومیت نیما مومنی به قتل

صدای آمریکا: هیئت منصفه‌ای در سانفرانسیسکو روز سه‌شنبه «نیما مومنی»، مشاور فناوری را به جرم قتل درجه دوم «باب لی»، بنیان‌گذار کش‌اپ، گناهکار دانست. این حکم که شامل مجازات ۱۶ سال تا حبس ابد می‌شود، ادعای دفاع از خود توسط متهم را مردود دانست.

هیئت منصفه پس از هفت روز بررسی تمامی استاد و مدارک نهایتاً به این حکم رسیدند. باب لی، کارآفرین محبوب دنیای فناوری، در تاریخ ۴ آوریل ۲۰۲۳ به دلیل جراحات ناشی از ضربات چاقو در خیابانی متروکه در مرکز سانفرانسیسکو جان باخت. وی در سن ۴۳ سالگی در بیمارستان درگذشت.

«تیم اولیور لی»، برادر قربانی، گفت: «خوشحالیم که نیما مومنی دیگر نمی‌تواند به کسی آسیبی برساند. امروز عدالت برقرار شد.»

در مقابل، «مهناز طیرانی»، مادر متهم، با چشمانی اشک‌بار این حکم را ناعادلانه خواند و گفت: «پسر من آن کسی نیست که آن‌ها فکر می‌کنند. او بسیار مهربان و دلسوز است.»

دادستان‌ها اعلام کردند که مومنی با برنامه‌ریزی قبلی، باب لی را به مکانی خلوت زیر پل «بی بریج» برده و با چاقویی که از آشپزخانه خواهرش برداشته بود، سه ضربه به او وارد کرد که یکی از آن‌ها به قلب وی اصابت کرده بود. این حمله پس از عصبانیت مومنی از باب لی به دلیل معرفی خواهرش به فردی مرتبط با مواد مخدر رخ داد.

با این حال، مومنی در دفاعیات خود ادعا کرد که باب لی ابتدا به او حمله کرده و چاقو را بیرون کشیده است. او گفت: «من برای جانم ترسیدم» و ادعا کرد که متوجه جراحات مرگبار وارده به لی نشده است.

پرونده باب لی که به دلیل شهرت وی در دنیای فناوری و تأسیس کش‌اپ توجه زیادی را به خود جلب کرد، بحث‌های گسترده‌ای درباره امنیت عمومی در سانفرانسیسکو ایجاد کرد. «ایلان ماسک»، مالک شبکه اجتماعی ایکس، در همان زمان با انتقاد از وضعیت امنیتی سانفرانسیسکو گفت: «جرایم خشونت‌آمیز در سانفرانسیسکو وحشتناک است و حتی در صورت بازداشت مهاجمان، اغلب فوراً آزاد می‌شوند.»

رضا ولی‌زاده خبرنگار سابقِ رادیوفردا محکوم به ۱۰ سال حبس

رادیو فردا: قاضی ایمان افشاری و شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، این حکم را برای این روزنامه‌نگار به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» صادر کرده است.

قرار است وکیل رضا ولی‌زاده به نمایندگی از طرف خانوادهٔ او و بر اساس وکالت خود، به این حکم اعتراض و درخواست اعادهٔ دادرسی کند.

رضا ولی‌زاده که پس از ۱۰ سال فعالیت در رادیوفردا، در نوامبر ۲۰۲۲ از این رسانه استعفا کرده بود، پس از مدتی اقامت در خارج از کشور، ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ خورشیدی برای دیدار با خانواده‌اش به ایران بازگشت و اول مهرماه سال جاری بازداشت شد.

آقای ولی‌زاده طی دو جلسه دادگاه در ۲۶ و ۳۰ آبان سال جاری خورشیدی، یک‌‌بار موفق به دفاع نیم‌ساعته از خود شد و از قاضی خواست بر اساس وعده‌هایی که پیشتر به وی داده شده بود، با «رأفت اسلامی» با او برخورد کند.

رادیوفردا مطلع شده که در این دو جلسهٔ دادگاه، و در شرایط عدم حضور نمایندهٔ‌ دادستانی، قاضی نقش نمایندهٔ دادستانی را هم برعهده داشت و از همان ابتدا به‌تندی با وکیل برخورد کرد و انتخاب یک وکیل «کراواتی» را «بزرگ‌ترین اشتباه» این روزنامه‌نگار عنوان کرده بود.

نزدیکان رضا ولی‌زاده به رادیوفردا گفته‌اند که او در یک «تلهٔ امنیتی» گرفتار شد و با آن‌که طی تماس‌هایی با برخی نیروهای امنیتی، به او «وعده» داده شده بود که مشکلی در ایران نخواهد داشت، بعد از مدتی در ایران بازداشت و با این حکم سنگین مواجه شد.

پرچم جمهوری اسلامی در قصر بشار اسد

پس از فرار بشار اسد, پرچم جمهوری اسلامی زیر چکمه های شورشیان

مسعود رحیمی مهرزاد در سنگاپور اعدام شد

صدای آمریکا : مدیر سازمان حقوق بشر ایران روز جمعه نهم آذر از اعدام یک شهروند ایرانی سنگاپوری به جرم نگهداری مواد مخدر در سنگاپور خبر داد.

محمود امیری مقدم، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «متاسفانه مسعود رحیمی مهرزاد، شهروند ایرانی سنگاپوری، به اتهام نگهداری و حمل کمتر از ۳۲ گرم دیامورفین صبح امروز در سنگاپور اعدام شد!»

آقای امیری مقدم اشاره کرد: «مسعود این امکان را پیدا نکرد که برای آخرین‌بار از نزدیک پدرش را ببیند و از او خداحافظی کند. »

مسعود رحیمی مهرزاد در زمان اعدام ۳۴ سال داشت و در زندان چانگی سنگاپور نگهداری می‌شد.

این شهروند دو تابعیتی متولد سنگاپور از مادری سنگاپوری و پدری ایرانی‌ بود که روز ۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۹ به اتهام همراه‌داشتن مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شد.

پیش از اعدام او، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در گفتگو با همتای خود در سنگاپور گفته بود: «ایران با احترام به قوانین سنگاپور انتظار دارد تا این کشور با در نظر گرفتن ملاحظات بشردوستانه در اجرای مجازات اعدام مسعود رحیمی تجدید نظر کند.»

منبع

ماندانا دیانی خالق من یک رای‌دهنده هستم

ماندانا ربکا دایانی (متولد ۱ مه ۱۹۸۲) خالق و یکی از بنیانگذاران من یک رای‌دهنده هستم (I am a voter)، یک سازمان مشارکت مدنی غیرحزبی است.

دیانی در تهران به دنیا آمد. او به همراه خانواده یهودی ایرانی خود از ایران به لادیسپولی ایتالیا گریخت، قبل از اینکه به عنوان پناهنده مذهبی از طریق کمک HIAS به ایالات متحده پناهنده شود. او ابتدا در شهر نیویورک ساکن شد و سپس به لس آنجلس، کالیفرنیا نقل مکان کرد. دیانی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی تحصیل کرد، جایی که مدرک لیسانس خود را دریافت کرد و سپس دکترای حقوقی را از دانشکده حقوق کالیفرنیای جنوبی USC Gould دریافت کرد و در آنجا بورسیه تابستانی USC را دریافت کرد.

آرین طباطبایی مظنون به افشای اسناد پنتاگون

یک مقام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به اسکای نیوز عربی گفت، تحقیقات نهادهای اطلاعاتی واشنگتن به این نتیجه منجر شده که یک کارمند ارشد این وزارت‌خانه احتمالا در درز اطلاعات طرح حمله اسرائيل به ایران به نهادهایی در تهران دست داشته است.

این مقام آمریکایی افزود کارمند مظنون به افشای اسناد طرح این حمله فردی ایرانی آمریکایی به نام آرین طباطبایی است.

خانم طباطبایی محقق ایرانی آمریکایی حوزه علوم سیاسی، نویسنده و مشاور ارشد سیاسی پنتاگون است. او پس از روی کار آمدن جو بایدن به عنوان رئیس‌‌جمهور آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ به تیم مذاکره‌کننده این کشور در مذاکرات هسته‌ای با ایران پیوست.

طباطبایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ مشاور رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور مربوط به ایران بود که به شدت در جهت بستن توافقی با جمهوری اسلامی فعالیت می‌کرد.

در این گزارش آمده که اعضای کنگره آمریکا، بخصوص نمایندگان جمهوری‌خواه خاطرنشان ساخته‌اند که رابرت مالی بعد از این که به استفاده غیر مجاز از اطلاعات طبقه‌بندی‌شده و تماس‌های محرمانه با شخصیت‌های ایرانی مظنون شد، مورد تحقیق و پرسش قرار گرفت.

مقام آمریکایی به اسکای نیوز عربی گفت، در حالی که انتظار برای نتایج رسمی تحقیقات ادامه دارد کمیته‌های اطلاعاتی و مسلح کنگره در جریان این موضوع قرار گرفته‌اند، به‌ویژه که این فرد مظنون از "مجوز رده‌بالای امنیتی برخوردار است که به او حق مشاهده اطلاعات بسیار محرمانه را می‌دهد."

منبع

 

کشته شدن یحیی سنوار رهبر حماس

   به گفته نزدیکان و آشنایان یحیی سنوار، رهبر حماس، به رغم تهاجم اسرائيل به غزه و کشته شدن ده‌ها هزار فلسطینی، هیچ‌گاه از انجام حملات هفتم اکتبر به اسرائيل پشیمان نشد. برخی رسانه‌های اسرائیل با انتشار خبر مرگ او نوشتند: «یحیی سنوار، بن لادن غزه کشته شد».

یسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل، روز پنج‌شنبه ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس را در عملیات ارتش اسرائیل تایید کرد. این ارتش پیش‌تر طی بیانیه‌ای از کشته شدن سه شبه‌نظامی حماس در عملیاتی در «تل السلطان» در شمال شهر رفح، واقع در جنوب باریکه غزه خبر داده و اعلام کرده بود که آژانس امنیت اسرائيل (شین‌بت) در حال بررسی این احتمال است که یکی از این شبه‌نظامیان یحیی سنوار، رهبر حماس باشد.

به گفته چهار منبع فلسطینی و دو دیپلمات اهل خاورمیانه، برای سنوار، مبارزه مسلحانه تنها راه برای ایجاد یک کشور فلسطینی بود.

بنابر آمار اسرائیل در حملات هفتم اکتبر حماس هزار و ۲۰۰ نفر که عمدتا غیرنظامی بودند، کشته و ۲۵۰ نفر هم به گروگان گرفته شدند. این حملات مرگبارترین روز برای یهودیان از زمان هولوکاست بوده است.

اسرائیل در پاسخ به این حملات، حملات هوایی گسترده به نوار غزه را انجام داد. به گفته مقامات بهداشتی فلسطین و همچنین بنابر ارقام سازمان ملل متحد، در این حملات تاکنون بیش از ۴۲ هزار و ۴۰۰ نفر کشته و ۱.۹ میلیون نفر آوره شده‌اند.

منبع

 

خروج پنهانی فاطمه کشاورز از هتل تیم‌ملی وزنه برداری در اسپانیا

فاطمه کشاورز ملی‌پوش دسته ۷۱ کیلوگرم وزنه‌برداری جوانان ایران، هتل محل اقامت تیم ملی در لئون اسپانیا را ترک کرده و تلفن همراهش خاموش است.

مسئولان کاروان ایران پیگیر امور هستند و مراتب به پلیس اسپانیا هم گزارش داده شده است.

کیهان تاکاهاشی پدیده ایرانی - ژاپنی در لیگ والیبال فرانسه

کیهان تاکاهاشی ۲۰ ساله که از پدری ایرانی و مادری ژاپنی در آساهی ژاپن به دنیا آمد در لیگ ملت‌های ۲۰۲۳ در ترکیب سامورایی‌ها بود و همراه این تیم در رده سوم دنیا ایستاد.

تاکاهاشی که مورد توجه تیم پاریس‌والی فرانسه قرار داشت به عضویت این تیم درآمد تا از فصل جدید در لیگ فرانسه بازی کند.

او در بازی‌های آسیایی هانگژو نیز در ترکیب ژاپن قرار داشت و همراه این تیم مدال برنز آن بازی‌ها را به دست آورد.

منبع

 

بیشتر