عمومی

دنبال کن


عضو از ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲

ماندانا دیانی خالق من یک رای‌دهنده هستم

ماندانا ربکا دایانی (متولد ۱ مه ۱۹۸۲) خالق و یکی از بنیانگذاران من یک رای‌دهنده هستم (I am a voter)، یک سازمان مشارکت مدنی غیرحزبی است.

دیانی در تهران به دنیا آمد. او به همراه خانواده یهودی ایرانی خود از ایران به لادیسپولی ایتالیا گریخت، قبل از اینکه به عنوان پناهنده مذهبی از طریق کمک HIAS به ایالات متحده پناهنده شود. او ابتدا در شهر نیویورک ساکن شد و سپس به لس آنجلس، کالیفرنیا نقل مکان کرد. دیانی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی تحصیل کرد، جایی که مدرک لیسانس خود را دریافت کرد و سپس دکترای حقوقی را از دانشکده حقوق کالیفرنیای جنوبی USC Gould دریافت کرد و در آنجا بورسیه تابستانی USC را دریافت کرد.

آرین طباطبایی مظنون به افشای اسناد پنتاگون

یک مقام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به اسکای نیوز عربی گفت، تحقیقات نهادهای اطلاعاتی واشنگتن به این نتیجه منجر شده که یک کارمند ارشد این وزارت‌خانه احتمالا در درز اطلاعات طرح حمله اسرائيل به ایران به نهادهایی در تهران دست داشته است.

این مقام آمریکایی افزود کارمند مظنون به افشای اسناد طرح این حمله فردی ایرانی آمریکایی به نام آرین طباطبایی است.

خانم طباطبایی محقق ایرانی آمریکایی حوزه علوم سیاسی، نویسنده و مشاور ارشد سیاسی پنتاگون است. او پس از روی کار آمدن جو بایدن به عنوان رئیس‌‌جمهور آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ به تیم مذاکره‌کننده این کشور در مذاکرات هسته‌ای با ایران پیوست.

طباطبایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ مشاور رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور مربوط به ایران بود که به شدت در جهت بستن توافقی با جمهوری اسلامی فعالیت می‌کرد.

در این گزارش آمده که اعضای کنگره آمریکا، بخصوص نمایندگان جمهوری‌خواه خاطرنشان ساخته‌اند که رابرت مالی بعد از این که به استفاده غیر مجاز از اطلاعات طبقه‌بندی‌شده و تماس‌های محرمانه با شخصیت‌های ایرانی مظنون شد، مورد تحقیق و پرسش قرار گرفت.

مقام آمریکایی به اسکای نیوز عربی گفت، در حالی که انتظار برای نتایج رسمی تحقیقات ادامه دارد کمیته‌های اطلاعاتی و مسلح کنگره در جریان این موضوع قرار گرفته‌اند، به‌ویژه که این فرد مظنون از "مجوز رده‌بالای امنیتی برخوردار است که به او حق مشاهده اطلاعات بسیار محرمانه را می‌دهد."

منبع

 

کشته شدن یحیی سنوار رهبر حماس

   به گفته نزدیکان و آشنایان یحیی سنوار، رهبر حماس، به رغم تهاجم اسرائيل به غزه و کشته شدن ده‌ها هزار فلسطینی، هیچ‌گاه از انجام حملات هفتم اکتبر به اسرائيل پشیمان نشد. برخی رسانه‌های اسرائیل با انتشار خبر مرگ او نوشتند: «یحیی سنوار، بن لادن غزه کشته شد».

یسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل، روز پنج‌شنبه ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس را در عملیات ارتش اسرائیل تایید کرد. این ارتش پیش‌تر طی بیانیه‌ای از کشته شدن سه شبه‌نظامی حماس در عملیاتی در «تل السلطان» در شمال شهر رفح، واقع در جنوب باریکه غزه خبر داده و اعلام کرده بود که آژانس امنیت اسرائيل (شین‌بت) در حال بررسی این احتمال است که یکی از این شبه‌نظامیان یحیی سنوار، رهبر حماس باشد.

به گفته چهار منبع فلسطینی و دو دیپلمات اهل خاورمیانه، برای سنوار، مبارزه مسلحانه تنها راه برای ایجاد یک کشور فلسطینی بود.

بنابر آمار اسرائیل در حملات هفتم اکتبر حماس هزار و ۲۰۰ نفر که عمدتا غیرنظامی بودند، کشته و ۲۵۰ نفر هم به گروگان گرفته شدند. این حملات مرگبارترین روز برای یهودیان از زمان هولوکاست بوده است.

اسرائیل در پاسخ به این حملات، حملات هوایی گسترده به نوار غزه را انجام داد. به گفته مقامات بهداشتی فلسطین و همچنین بنابر ارقام سازمان ملل متحد، در این حملات تاکنون بیش از ۴۲ هزار و ۴۰۰ نفر کشته و ۱.۹ میلیون نفر آوره شده‌اند.

منبع

 

خروج پنهانی فاطمه کشاورز از هتل تیم‌ملی وزنه برداری در اسپانیا

فاطمه کشاورز ملی‌پوش دسته ۷۱ کیلوگرم وزنه‌برداری جوانان ایران، هتل محل اقامت تیم ملی در لئون اسپانیا را ترک کرده و تلفن همراهش خاموش است.

مسئولان کاروان ایران پیگیر امور هستند و مراتب به پلیس اسپانیا هم گزارش داده شده است.

کیهان تاکاهاشی پدیده ایرانی - ژاپنی در لیگ والیبال فرانسه

کیهان تاکاهاشی ۲۰ ساله که از پدری ایرانی و مادری ژاپنی در آساهی ژاپن به دنیا آمد در لیگ ملت‌های ۲۰۲۳ در ترکیب سامورایی‌ها بود و همراه این تیم در رده سوم دنیا ایستاد.

تاکاهاشی که مورد توجه تیم پاریس‌والی فرانسه قرار داشت به عضویت این تیم درآمد تا از فصل جدید در لیگ فرانسه بازی کند.

او در بازی‌های آسیایی هانگژو نیز در ترکیب ژاپن قرار داشت و همراه این تیم مدال برنز آن بازی‌ها را به دست آورد.

منبع

 

تیم المپیاد نجوم دانش‌آموزی ایران قهرمان جهان

دانش آموزان ایران موفق به کسب ۵ مدال طلای المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک شدند.

حنانه خرم‌دشتی، آروین رسول‌زاده، محمدمهدی کشاورزی، آریا فاتح‌کرداری و علی نادری لردجانی، نمایندگان ایران در هفدهمین دوره المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک، (International Olympiad on Astronomy and Astrophysics) هریک موفق به کسب مدال طلا شدند تا ایران با این نتیجه درخشان در جایگاه اول بایستد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، این مسابقات به میزبانی سازمان IOAA از ۲۷ مرداد تا ۶ شهریور در برزیل برگزار شد و بیش از ۲۵۰ دانش‌آموز از ۵۷ کشور جهان در این مسابقات شرکت کردند.

منبع

 

علی اکبر سیاسی رئیس دانشگاه تهران و دانشجویان ۱۳۲۵

علی‌اکبر سیاسی (۱۲۷۴–۱۳۶۹)، روانشناس، مؤلف، سیاستمدار، مؤسس و رئیس دانشگاه تهران از ۱۳۲۱ تا ۱۳۳۳، و چند بار وزیر در دولت ایران بود.

علی‌اکبر سیاسی در سال ۱۲۷۴ خورشیدی در تهران در محله بازارچه مهدی موش (که از نام مهدی موش گرفته شده‌است)، به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در مکتب‌خانه و بعد در مدرسه خرد و مدرسه سلطانی انجام داد. سپس وارد مدرسه سیاسی شد. با گذراندن امتحان جزو دانشجویانی شد که به خرج دولت ایران برای ادامه تحصیل به اروپا اعزام می‌شدند. او در گروهی از ۲۳ نفر دانشجو به سرپرستی مسیو ریشار خان به پاریس رفت و پس از مدتی در دانشگاه روآن به تحصیل پرداخت. در همان زمان نام خانوادگی سیاسی را با اشاره به دوره تحصیلش در مدرسه سیاسی تهران برگزید.

به سبب درگیری جنگ جهانی اول، سیاسی ناچار به بازگشت به ایران شد و در دارالفنون و مدرسه علوم سیاسی به تدریس پرداخت. در همین دوره انجمن ایران جوان را تأسیس کرد. در ۱۳۰۶ دوباره به فرانسه رفت و در دانشگاه سوربن به ادامه تحصیل در رشته روان‌شناسی پرداخت. در سال ۱۳۰۹ موفق به دریافت درجه دکتری شد. رساله دکترای او با عنوان ایران در تماس با مغرب‌زمین جایزه‌ای از آکادمی فرانسه دریافت کرد.

دکتر سیاسی در ۱۸ امرداد ۱۳۲۱ به عنوان وزیر فرهنگ کابینه قوام‌السلطنه به مجلس شورای ملی معرفی شد. تا آن زمان دانشگاه تهران زیر نظر وزارت فرهنگ اداره می‌شد و مانند یکی از اداره‌های این وزارت بود. ریاست دانشگاه نیز با وزیر فرهنگ بود. سیاسی با پیگیری سعی در مستقل کردن دانشگاه تهران از وزارت فرهنگ کرد و بالاخره در پانزدهم بهمن ۱۳۲۱ استقلال دانشگاه را در مراسمی که با حضور محمدرضا شاه و ملکه فوزیه برای سالگرد تأسیس دانشگاه برپا شده بود، اعلام کرد.

منبع: ویکیپدیا

محمدهادی ساروی مدال طلای کشتی فرنگی المپیک

محمدهادی ساروی دارکلایی فرنگی کار وزن ۹۷ کیلوگرم از روستای دارکلا از توابع شهرستان آمل پس از پیروزی در برابر رقبای آمریکایی, قرقیزستانی و مصری, در دیدار فینال, آرتور الکسانیان دارنده مدال های طلا، نقره و برنز المپیک از ارمنستان را با نتیجه ۱-۴ شکست داد و به اولین مدال طلای این مسابقات برای ورزشکاران ایرانی دست یافت.

 

نقاشی شاه عباس در افتتاحیه المپیک پاریس

مراسم افتتاحیه المپیک پاریس ۲۰۲۴ در حالی روز گذشته برگزار شد که حاوی عناصر هنری فراوانی از هنرهای نمایشی گرفته تا نقاشی و مجسمه ها روی رود سن بود.

کاروان کشورهای شرکت کننده در المپیک تابستانی در حالی بر روی قایق ها و کشتی‌های کوچک و بزرگ از مقابل تماشاگران عبور کردند که در بخشی از رودخانه سن بخش‌هایی از تابلوهای نقاشی در آب قرار داده شده بود که عمدتا تصاویری پرتره را نشان می‌داد.

بخشی از یک نقاشی تاریخی ایرانی که «شاه عباس و جوان» اثر محمد قاسم مصور تبریزی یا سراجای،نقاش عصر صفوی بود در مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس در رود سن مورد استفاده قرار گرفت.

منبع

 

کاروان پناهندگان ایرانی المپیک ۲۰۲۴ پاریس

۱۴ ورزشکار ایرانی در میان ۳۷ ورزشکار پناهنده المپیک ۲۰۲۴ پاریس قرار دارند

امید احمدی‌صفا (بوکس)، متین بالسینی (شنا)، محبوبه ژرفی (جودو)، سعید فضل‌الله (کانو سرعت)، یکتا جمالی (وزنه‌برداری)، ایمان مهدوی (کشتی آزاد)، کسرا مهدی‌پورنژاد (تکواندو)، دینا پوریونس (تکواندو)، امیر رضانژاد (کانو اسلالوم)، محمد رشنونژاد (جودو)، سمن سلطانی (کانو سرعت)، هادی تیران‌ولی‌پور (تکواندو)، جمال ولی‌زاده (کشتی فرنگی) و درسا یاوری‌وفا (بدمینتون.)

 

 

بیشتر