یک گلمه

سید جابر آلبوشوکه، کنشگر فرهنگی عرب و عضو مؤسسه فرهنگی «الحوار» در رامشیر، از اسفند ۱۳۸۹ بدون حتی یک روز مرخصی در زندان است.

این زندانی سیاسی ابتدا به اعدام محکوم شد اما در سال ۱۳۹۲ حکم‌اش به حبس ابد کاهش یافت. هم‌پرونده‌ای‌هایش، هادی راشدی و هاشم شعبانی، همان سال اعدام شدند.

به گفته فعالان و منابع محلی، فعالیت‌های مرکز «الحوار» صرفاً آموزشی و فرهنگی بود و با برگزاری کلاس‌های کنکور و برنامه‌های مشابه، به جوانان کم‌بضاعت عرب رامشیر خدمات آموزشی ارائه می‌کرد. با این حال، عوامل وزارت اطلاعات با شکنجه، اعتراف‌گیری اجباری و پرونده‌سازی، اتهامات امنیتی به اعضا نسبت دادند.

جابر در دوران بازداشت به‌شدت شکنجه شد، به‌طوری که فک و دندان‌هایش آسیب دید و ۱۰ کیلوگرم وزن کم کرد. او از دریافت خدمات درمانی محروم مانده و نیاز فوری به جراحی چشم دارد.