عمومی

عضو از ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
بادا بادا مبارک بایدن

ایرنا: حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه اول بهمن ماه در جلسه هیات دولت، پیش از آغاز ریاست جمهوری بایدن و پس از سخنان بلینکن گفت: اگر به تعهداتشان عمل کنند، ما هم به تعهدات خود عمل کنیم. امروز آمادگی داریم اگر طرف مقابل با صداقت به میدان بیاید این مسائل حل و فصل شود. خیلی سریع هم میتواند حل شود. اصلا هیچ پیچیدگی حقوقی ندارد. بگویند به تمام تعهدات عمل می کنیم، ساعت بعد ما به همه تعهدات خود عمل میکنیم >>>
دسته: تعیین نشده
استخراج بیت کوین برای چین و سپاه

توانیر: فعالیت ماینرهای چینی بیتکوین برای جلوگیری از قطع برق متوقف شده
بی بی سی: دو روز پس از قطع گسترده برق در تهران و دیگر شهرهای ایران، مدیرعامل شرکت توانیر میگوید برای جلوگیری از قطع دوباره برق با استخراجکنندگان بیتکوین و دیگر رمزارزها "مذاکره" شده تا فعالیتشان را "در این زمان" متوقف کنند.
محمدحسن متولیزاده گفته است که از جمله فعالیت ماینرهای چینی هم متوقف شده است.
آقای متولیزاده گفته: "فعالیت بزرگترین سایت استخراج رمزارز در رفسنجان نیز متوقف شده است."
مجید فصیحی هرندی، فرماندار ویژه رفسنجان از اقدام "کاملا داوطلبانه و همراهی مدیریت این مزرعه" در توقف فعالیتهایش تشکر کرده است.
قطع برق گسترده همزمان با آلودگی شدید شهرهای بزرگ ایران در هفتههای اخیر بوده که برخی مقامها آن را به استفاده از سوخت مازوت در نیروگاهها نسبت دادهاند >>>
دسته: تعیین نشده
پرواز ۷۵۲

دروغهای بیپایان یک جنایت؛ کدام محاکمه، کدام حکم؟
رادیو فردا: حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در آستانه سالگرد سرنگون کردن هواپیمای مسافربری اوکراینی گفته است: «مسببین این حادثه باید در یک دادگاه عادلانه محاکمه شوند و دولت بر این موضوع اصرار دارد و قوه قضاییه هم حتماً این کار را انجام میدهد.»
عملکرد یک ساله تمامی دستگاهها و مقامات جمهوری اسلامی، از سپاه پاسداران بهعنوان عامل سرنگونی و جان باختن ۱۷۶ مسافر هواپیما گرفته تا قوه قضائیه که رسیدگی به این پرونده را برعهده گرفته و وزارت امور خارجه و دولت که در تماس و گفتوگو با خانوادههای جانباختگان و کشورهای ذینفع در این جنایت بودهاند، امیدی اندک برای پذیرفتن این ادعا برجا میگذارد که جمهوری اسلامی بهراستی در پی اعلام دلایل شلیک به یک هواپیمای مسافربری و مجازات آمران و عاملان اصلی آن در فرآیندی شفاف باشد.
حسن روحانی در حالی از تأکید دولتش بر ضرورت برپایی «دادگاه عادلانه برای مسببین حادثه» سخن گفته که علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، روز ۱۶ آذرماه امسال به صراحت گفته بود: «تحقیقات قضایی درباره سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی با شلیک موشکهای سپاه تمام شده و فقط انشا حکم توسط قاضی مانده است.» >>>
دسته: تعیین نشده
خداحافظی با ۲۰۲۰

از سال شوم ۲۰۲۰ به سال بیم و امید ۲۰۲۱
فریدون خاوند، رادیو فردا: توصیف سال ۲۰۲۰ کار آسانی نیست و شماری از صاحبنظران بهناچار هنگام پرداختن به رویدادهای این سال صفت «استثنایی» را در مورد آن به کار میگیرند. البته در تاریخ تمدن انسانی نه بیماری همهگیر جنبه استثنایی دارد و نه بحران اقتصادی، ولی اینکه یک بحران بهداشتی توانسته باشد چرخ فعالیت را تقریبا در سرتاسر جهان از نفس بیندازد (رویدادی که در سال ۲۰۲۰ شاهد آن بودیم)، واقعا تازگی دارد >>>
دسته: تعیین نشده
پرچم سفید

خامنه ای و نرمش قهرمانانه "اشتباه" او؛ تکرارش ممکن است؟
بی بی سی: علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مذاکره با آمریکا را در شرایط فعلی صراحتا رد کرده و گفته که در جریان مذاکرات مربوط به توافق هستهای اشتباه کرده است. به گزارش ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران آقای خامنهای در یک سخنرانی عمومی گفت: "مذاکرات برجام اشتباه بود. در موضوع مذاکرات بنده اشتباه کردم و به اصرار آقایان اجازه تجربه را دادم که البته از خطوط قرمز معینشده هم عبور کردند." . او همینطور بدون اشاره به نام، در پاسخی مستقیم به محمود احمدی نژاد در مورد پیشنهاد او برای کناره گیری دولت حسن روحانی، گفته این دسته از پیشنهادات "آب به آسیاب دشمن" می ریزد >>>
دسته: تعیین نشده
حذف پاسارگاد

انتقاد از حذف عکس پاسارگاد از کتاب درسی
روزنامه اطلاعات نوشت: عدهای با دوقطبیکردن جامعه در نزاع ساختگی میان ملّیت و اسلامیت و مشاجرهآمیز کردن تمدن هفتهزارسالهی ایرانی با فرهنگ هزار و چهارصد سالهی اسلامی، بر طبل توخالی و پرصدای این دوگانهسازی کوبیدند و موجب افراط عدهای دیگر در رفتارهای کاریکاتوری شدند؛ تا جایی که دخیلبندی به بنای پاسارگاد و عریضهخوانی در برابر مرقد مرحوم کوروش کبیر شد یک پُز و یک برند انگار این دوگروه بنا ندارند باهم کنار بیایند؛ یکی بر کاریکاتورسازیِ ملیگرایی و اطوارْبازیِ واپسمانی در گذشته اصرار دارد و دیگری به محو و حذف همهی آثار ملی و تمدنی، به نام اسلامگرایی. >>>
دسته: تعیین نشده
اعدام روحالله زم

اعدام روحالله زم؛ عملیات انتقام در قبال تحقیر امنیتی رسانهای
رضا حقیقتنژاد
رادیو فردا: نقطه اوج فعالیت رسانهای روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، سالهای ۹۵ و ۹۶ بود. در این دوران، تلگرام شبکه اجتماعی محبوب ایرانیان شده بود و کانالهای تلگرامی مرجع شماره یک خبررسانی درباره وضعیت داخلی ایران و بهویژه اخبار پشت پرده سیاست و حکومت ایران.
کانال تلگرامی «آمدنیوز» که توسط روحالله زم اداره میشد، در این دو سال به پرمخاطبترین کانال خبری فارسی تبدیل شده بود. آمدنیوز نه تنها پرمخاطب بود که یک مرجع خبری برای بسیاری از رسانههای فارسی زبان خارج از کشور بود و با انتشار اسناد یا تصاویر محرمانه، قدرت جذب مخاطب و ضریب نفوذ بالایی یافته بود.
نقطه اوج موفقیت رسانهای روحالله زم در این دو سال اما را میتوان نقطه اوج تحقیر سازمان رسانهای و اطلاعاتی جمهوری اسلامی توصیف کرد. ربودن و اعدام روحالله زم، انتقام آن دوره تحقیرآمیز بود.
حکومت ایران همچنین با اعدام یک فعال رسانهای همچنین میخواهد این پیام روشن را به مخالفان حکومت که در سالهای اخیر در رسانهها قدرت و نقش تعیینکننده بیشتری نسبت به یک دهه قبل یافتهاند، ارسال کند که زمین بازی تغییر کرده است و مجازاتی که در دستگاه خود برای آنها در نظر گرفته، زندان نیست، اعدام است.
این برخورد حداکثری به خوبی نشان میدهد هراس حکومت ایران از افزایش نفوذ شبکههای اجتماعی و رسانههای متصل به آن به شدت افزایش است و به مهمترین و قدیمیترین شیوه خود برای حل مسئله یعنی حذف و اعدام تکیه دارد.
از این زاویه، ربودن و اعدام روحالله زم، یک جلوه دیگر از کارنامه حکومت ایران در طول چهل سال گذشته است که گاه مامورانش، مخالفان حکومت را در رستورانی در آلمان فریب داده و کشتهاند و گاه مخالفان را به کشورهای همسایه کشانده و ربوده و به قتل رساندهاند.
در پرونده پرماجرای آمدنیوز اما یک وجه متفاوت روحالله زم با سایر مخالفان حکومت این بود که او تشکیلات و سازمان نداشت.
او مدیر یک کانال تلگرامی بود که گاه با یک نفر هم قابل اداره کردن بود. اتهام عملیات مسلحانه به او نمیچسبید، سازمان خاص پشتپرده در کار نبود و سر و ته نامهای ادعایی مرتبط با آمدنیوز چند روزنامهنگار بودند که کارشان تولید خبر بود.
روحالله زم و همین امکانات محدودش اما در سالهای گذشته به ویژه در سالهای ۹۵ و ۹۶ تبدیل به مهمترین دردسر و رقیب رسانهای جمهوری اسلامی شدند و مدیران سازمانهای امنیتی و رسانهای جمهوری اسلامی را با یک پدیده تازه مواجه کردند >>>
دسته: تعیین نشده
گاوصندوق نهادهای مذهبی

نهادهای مذهبی چقدر بودجه میگیرند؟
تجارت نیوز: ۴۳ دستگاه مذهبی در بودجه امسال ۷۲۵۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بودجه میگیرند. بودجه برخی از این نهادها چندین برابر سهم وزارتخانهها یا سازمانهای بزرگ کشور است و بعضا در سال ۱۴۰۰ چند ده برابر نسبت به سهم امسال خود رشد کردهاند.
به گزارش تجارتنیوز، جدول هفتم لایحه بودجه 1400 «خلاصه بودجه دستگاههای اصلی و زیرمجموعه» نام دارد و در آن نام نهادها و موسسات مذهبی گوناگونی به چشم میخورد. در این گزارش از میان این دستگاهها 43 دستگاه انتخاب شدهاند که مشخصا با فعالیت کلی مذهبی تعریف شدهاند.
کف دریافتی این دستگاهها پنج میلیارد تومان و سقف آن بیش از دو هزار میلیارد تومان است. در میان آنها فعالیت برخی به صورت یک بخش کاملا تخصصی مشخص نیست و برخی دیگر هم از جمله مجمع جهانی اهل بیت و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی فعالیتهای مشابهی دارند.
بعضی دیگر نیز زیرمجموعه دیگری هستند اما در ردیفی جداگانه و به طور مجزا بودجه میگیرند. مثلا دانشگاه اهل بیت که زیرمجموعه مجمع جهانی اهل بیت است بیش از 17 میلیارد تومان بودجه جداگانه دریافت میکند.
شاید ارقامی مثل 17 میلیارد تومان در میان ارقام درشت بودجهای به نظر ناچیز بیاید اما برای درک بهتر میتوان به بودجه کل ستاد بحران کشور معادل 13 میلیارد و 700میلیون تومان اشاره کرد، یعنی حدود چهار میلیارد کمتر از دانشگاه اهل بیت. سال 1400 این 43 نهاد جمعا هفت هزار و 252 میلیارد و 600 میلیون تومان بودجه دریافت خواهند کرد >>>
دسته: تعیین نشده
دکان گروگان گیری و «تبادل زندانی»

عباس عراقچی: تبادل زندانیان بر اساس منافع ملی بود
دویچه وله: معاون وزیر خارجه ایران میگوید تبادل محکومان محبوس در تایلند با کایلی مورگیلبرت، یک تعامل سه جانبه و محصول یک سال کار فشرده دیپلماتیک بود. او آزادی سه ایرانی به ازای یک استرالیایی را یک دستاورد منحصر به فرد خواند.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران، مبادله زندانیان ایرانی با محقق استرالیایی- بریتانیایی را "یک امر مرسوم و پذیرفته شده در عرف بینالمللی" خوانده است. او نقض استقلال قوه قضاییه را رد کرده و با استناد به تصویب شورایعالی امنیت ملی و "منافع ملی" گفته است: «در همه کشورها بعد از آن که مسیر قضایی به پایان رسیده و فرد به زندان محکوم شد، امکان تبادل او بر اساس منافع ملی ایجاد میشود. در کشور ما این امر با تصویب شورایعالی امنیت ملی میسر میشود. کشورهای دیگر هم روال خود را دارند.»
عراقچی این تبادل را "منحصر به فرد" میداند و دلیل را در معاوضه سه زندانی ایرانی با یک زندانی خارجی و مبادله در فرودگاه تهران عنوان میکند: «تبادل با یک هواپیمای اختصاصی استرالیایی انجام شد که ابتدا زندانیان ایرانی را به تهران منتقل کردند... اول سه ایرانی آزاد و به تهران وارد شدند و بعد زندانی استرالیایی از کشور خارج شد.» >>>
دسته: تعیین نشده
رفع تحریم ها

امام جمعه موقت تهران: اینجا برای رفاه ساخته نشده، اینجا جای عشرتکده نیست، اینجا تنبلخانه نیست
کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در برنامه پیام جمعه : این دنیا جای تن آسایی نیست، تنبل خانه نیست، عشرتکده نیست، اینجا برای رفاه و عیش و عشرت ساخته نشده است. یکی دوتا آیه خدمت شما قرائت می کنم تا دنیا را عوضی نگیریم. اینجا بهشت نیست اینجا آسایشگاه نیست، اینجا محل کار و تلاش است، اینجا محل رنج است. گنج بهشت را با رنج دنیا به دست می آوریم >>>
دسته: تعیین نشده