آمریکا منتظر اعلام نظر عربستان در مورد عامل حمله به به تاسیسات پالایش نفت آرامکو است. انگشت اتهام آمریکایی‌ها و سعودی‌ها به سمت ایران است و می‌گویند این حملات تنها از ایران بر می‌آمده و یمنی‎‌ها چنین قدرتی برای حمله به تاسیسات نفتی عربستان آنهم کیلومترها دورتر از کشورشان را ندارند.

برخی از ناظران و تحلیل‌گران بین‌المللی بر این باور هستند که آمریکا برای حمله به ایران منتظر چراغ سبز عربستان و البته پول‌های این کشور است. آنها می‌گویند حمله به ایران دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد.

در این میان اما به نظر می‌رسد مهم‌ترین مخالف حمله به ایران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان و امارات هستند.

اگر آتشی در تهران شلعه‌ور شود قطعا هُرمش تمام خاورمیانه را در بر خواهد گرفت. حمله اخیر به عربستان نشان داد که این کشور از نظر دفاعی چقدر ضعیف و شکننده است و با تلنگری از هم می‌پاشد.

عربستان با وجود خرید تجهیزات پیشرفته از آمریکا و حمایت‌های همه جانبه ایالات متحده، هنوز نتوانسته است به منبع حمله به تاسیسات نفتی‌اش پی برد و همچنان به دنبال پیدا کردن مقصر است.

فراموش نکنید با حمله پهپادی ۵۰ درصد صنعت نفت عربستان فلج شد. چه برسد به این که این کشور بخواهد وارد جنگ شود.

اوضاع امارات هم بهتر از عربستان نیست. این کشور به شدت وابسته به تجارت جهانی است و به دنبال آرامش در منطقه؛ به همین خاطر از شعله ور شدن آتش جنگ در خاورمیانه استقبال نمی‌کند. جنگ در خاورمیانه یعنی تعطیلی تجارت و صادرات نفت و این معنا یعنی آغاز بحران اقتصادی و البته امنیتی در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس.

خود ترامپ هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده دوست ندارد وارد جنگ شود و شانس پیروزی خود را پایین بیاورد. به نظر می‌رسد ترامپ پل پیروزی در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا را مذاکره و توافق با ایران و کره شمالی می‌داند نه جنگ.

او درآخرین سخنرانی‌اش گفته است:«مایلم از درگیری با ایران دوری کنیم.»

باید به این نکته هم توجه کرد که ترامپ و مشاورانش بعد از منهدم شدن پهپادشان در آسمان ایران هم دکمه حمله نظامی را فشار ندادند و ترجیح دادند وارد بازی جنگ نشود و حالا معلوم نیست برخی چرا فکر می‌کنند که ایالات متحده حاضر است به خاطر کشور دیگری وارد جنگ با ایران شود؟

نهایت کاری که آمریکا در برابر حمله اخیر به تاسیستات نفتی عربستان خواهد کرد، فروش سامانه‌های موشکی به کشورهای عربی است. نمونه‌اش خرید سامانه موشکی از آمریکا توسط بحرین است. آمریکا در این ماجرا جیب‌های خود را پر از پول می‌کند و هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهد کرد.

البته در دنیای سیاست، باید هر لحظه منتظر تصمیم‌های عجیب و غریب بود اما شواهد نشان می‌دهد که فعلا در خاورمیانه خبری از جنگ نخواهد بود.

مصطفی داننده