بی بی سی
قتل الهه حسیننژاد از واکنش کاربران شبکههای اجتماعی به مقامهای دولتی ایران هم رسید؛ وزیر کشور دستور داد که وضعیت حملونقل عمومی غیررسمی و اینترنتی بررسی شود و سخنگوی دولت میگوید که زمان پرکردن خلاءهای قانونی برای حمایت از زنان فرا رسیده است. در همین حال پدر الهه از مقامهای قضائی خواست که با اشد مجازات قاتل دخترش در «سریعترین زمان» نگذارند که «الهههای دیگر گرفتار این طور آدمهای پست فطرت» شوند.
دو روز پیش جسد الهه حسیننژاد در بیابانهای اطراف تهران پیدا شد و قوه قضائیه ایران اعلام کرد که پرونده قتل این زن ۲۴ ساله ساکن اسلامشهر در حومه تهران بزرگ را به شعبه ویژه بازپرسی ارجاع کرده است. دو نفر هم بازداشت شدند.
از زمانی که خبر مفقود شدن او منتشر شد توجه افکار عمومی را به این موضوع جلب شده و کاربران شبکههای اجتماعی به آن واکنش وسیعی نشان دادهاند.
براساس گزارشها متهم اصلی مسافرکشی میکرده و الهه حسیننژاد را برای رساندن به مقصد سوار میکند و او را برای «موبایل گرانقیمتش» با «چاقو» به قتل میرساند.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت گفت: «بررسیهای اولیه نشان میدهد این حادثه دلخراش در بستر یک سرقت سازماننیافته و با شیوهای خشن و غیرانسانی رخ داده است که نهتنها مایه تأسف عمیق بلکه زنگ هشداری برای ضرورت بازنگری در نظام پیشگیری، نظارت و بازدارندگی اجتماعی ما است.»
خانم مهاجرانی بر این باور است که «زنان، بویژه در بسترهای ناآرام شهری، همچنان از آسیبپذیرترین اقشار جامعه هستند و نبود نظام حمایتگر مؤثر، زمینهساز تکرار چنین فجایعی خواهد بود. همانقدر که خشونت در روابط خانوادگی نگرانکننده است، ناامنی در فضای عمومی نیز نیازمند توجه جدی، قانونمند و نظاممند است.»
اسکندر مومنی، وزیر کشور هم خواستار جلسه ویژهای در شورای عالی ترافیک برای آسیبشناسی حمل و نقل عمومی شده است.
الهه حسیننژاد دیروز با حضور تعداد زیادی در اسلامشهر تشییع و به خاک سپرده شد.
کشف جسد او ۱۲ روز پس از قتلش خشم افکار عمومی برانگیخت و گروهی از کاربران در شبکههای اجتماعی نوشتهاند: «این پرونده یک کشته و ۹۰ میلیون زخمی داشت.»
مقامهای رسمی مختلف هم به آن واکنش نشان دادهاند از جمله محمد بیات، نماینده مجلس گفت: «خودروهای شخصی نباید مسافر جابجا کنند.»
شادی مالکی، رئیس سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران در پاسخ به
این پرسش که «چگونه متهم با خودرویی با پلاک شهرستان در تهران مسافرکشی میکرده است؟» گفت که جابجایی مسافر با پلاک شخصی ممنوع است.
مخاطبان بیبیسی فارسی هم اظهارنظرها و پیامهای صوتی زیادی را برای ما فرستادند.
کاربری نوشت: «اگر در همان مسیر حمل و نقل عمومی خوب وجود داشت این اتفاق رخ نمیداد.»
کاربر دیگری معتقد است که «تاکسیهای شهری هرچه باشد مطمئنتر است بالاخره آنها پروانه تاکسیرانی دارند و بعد از استعلام و کلی دوندگی پروانه به آنها میدهند اما از ماشینهای اینترنتی هیچ مدرکی نمیخواهند به جز گواهینامه و کارت خودرو.»
یکی دیگر از مخاطبان ما نوشت: «در اسنپ و تپسی هم ادم عوضی زياد شده كه به خودشون اجازه میدن به راحتی به يك خانم بیاحترامی و بی ادبی كنند.»
اسنپ در بیانیهای گفت این قتل «هیچگونه ارتباطی با پلتفرم اسنپ نداشته و سفر انجامشده با خودروی عبوری بوده است.» >>>
نظرات