مجموعه باغ ‌موزه هرندی کرمان و بنای موجود در آن مربوط به اواخر دوره قاجاریه است که توسط مرحوم عدل‌السطان بنا شده است.

این باغ در سال 1313 به مبلغ 40 هزار تومان به مرحوم ابوالقاسم هرندی  یکی از تجار مطرح کرمان فروخته شده که ساختمان‌های موجود در آن از بناهای جالب توجه دوران اخیر است.

باغ ‌موزه هرندی کرمان تمامی ویژگی‌های یک باغ عمارت ایرانی را داراست که از قسمت‌های آن می‌توان به ساختمان اندرونی، بیرونی، بهارخواب، حمام، آشپزخانه و اتاق‌های مستخدمان، گاو گرد(گاوچاه) حوض و آب نما، اصطبل و درختان میوه اشاره کرد.

متاسفانه این باغ بر اثر مرور زمان دستخوش تغییرات زیادی شده که تخریب اصطبل و انبارها و تبدیل آشپزخانه به ساختمان اداری از آن جمله است.

 ساختمان مرکزی باغ موزه هرندی کرمان در دو طبقه و در میان باغ بنا شده و امروزه به عنوان موزه منطقه‌ای استان کرمان مورد بهره برداری قرار گرفته است.

در حال حاضر در طبقه همکف این ساختمان موزه سازهای سنتی و در طبقه فوقانی آن موزه باستان شناسی قرار دارد.

استاد حسین مسعود یکی از هنرمندان عرصه موسیقی با اهداء 21  عدد ساز، انگیزه ایجاد موزه سازهای سنتی را در محل باغ هرندی تقویت کرد و به کوشش مسئولان وقت در سال 1380 این موزه افتتاح شد.

هدف اصلی این موزه آشنا کردن بازدیدکنندگان با سازهای بومی و سنتی این مرز و بوم و همسایگان کشور ایران است.

از اهداف مهم ایجاد موزه باستان شناسی نیز معرفی تمدن‌های کهن منطقه جنوب شرق ایران و ارتباط آنان با تمدن‌های همجوار است.

باغ موزه هرندی کرمان به سبب توقف چند روزه‌ رضاخان( شهریور 1320) در مسیر سفر تبعیدی‌اش مورد توجه قرار گرفت و در نهایت در سال 1354 توسط مالک باغ(مرحوم هرندی) به وزارت فرهنگ و هنر وقت اهدا شد.

این باغ در تاریخ 18 آذر 1354 با شماره ثبت 1170 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و با توجه به معماری خاص خود و نیز فضای مناسبی که دارد، از مهمترین باغ موزه‌های کشور به شمار می‌رود.

 

نمایش گالری در اندازه بزرگ