عمومی
عضو از ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
تیراندازی به معترضان
کشته شدن دو معترض در اعتراضهای خوزستان؛ تیراندازی به معترضان در سوسنگرد
رادیو فردا: اعتراضات در شهرهای مختلف استان خوزستان شامگاه یکشنبه ۲۷ تیر ماه ادامه یافت و ویدیوهایی که از آن در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، گویای تیراندازیهای ممتد بهویژه در شهر سوسنگرد است.
برخی گزارشها نیز حکایت از آن دارد که دستکم یکی از معترضان در سوسنگرد بر اثر تیراندازی نیروهای مجروح شده است.
منابع مختلف تایید کردهاند که دستکم دو نفر نیز در جریان اعتراضات در استان خوزستان کشته شدهاند در حالی که یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجموع این رخدادها را «توطئه صوری» خوانده است.
محمود احمدیبیغش، نماینده شازند در مجلس، با اشاره به تشدید بحران آب در این استان در توییتر نوشته است که «بوی خون و توطئه صوری» میآید.
او اما توضیح بیشتری درباره این عبارت نداده ولی گفته است که باید آب برای این مناطق رها شود تا «آتش را خاموش کند».
مجید ناصرینژاد، نماینده شادگان در مجلس هم گفته است «قضیه شوخیبردار» نیست و «دشمن دنبال اغتشاش» است.
در همین حال، محمد باقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری ایران و رئیس سازمان برنامه و بودجه روز یکشنبه ۲۷ تیرماه گفت هیئت دولت با اختصاص اعتبار هزار و ۱۵۰ میلیارد تومانی «برای رفع مشکلات خوزستان» موافقت کرده است.
به گفته معاون حسن روحانی، نیمی از این مبلغ روز یکشنبه از سوی سازمان برنامه و بودجه به خوزستان تخصیص داده میشود >>>
دسته: تعیین نشده
آدم دزدی
چطور وزارت اطلاعات، افرادی در خارج از کشور را برای اقدامات خود به خدمت میگیرد؟
بابک تقوایی
رادیو فردا: وزارت دادگستری ایالات متحده روز سه شنبه ۲۲ تیر، برای نخستین بار جزئیات توطئه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی جهت ربایش و انتقال مسیح علینژاد فعال حقوق زنان و خبرنگار ایرانی ساکن نیویورک را منتشر کرد.
طرح عملیات ربایش مسیح علینژاد در آمریکا زمانی کلید خورد که طرح کشاندن وی به خاک ترکیه جهت قتل یا ربایش او با هوشیاری برادرش ناکام مانده بود.
متعاقباً در تیر ماه سال ۱۳۹۹، چهار عضو ارشد وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به نام های علیرضا شاهواروقی فراهانی، محمود خاضعین، کیا صادقی و امید نوری با همکاری یک ایرانی ساکن ایالات متحده آمریکا به نام نیلوفر بهادریفر جهت انجام عملیاتی به منظور ربایش مسیح علینژاد در شهر نیویورک و انتقال وی از طریق دریا به ونزوئلا برنامهریزی کردند. عملیاتی که پیش از آغازش شکست خورد.
نیلوفر بهادریفر ساکن کالیفرنیا که تا سال ۱۳۸۹ از مدیران سابق یکی از شعبات یک شرکت مهم تولیدکننده لوازم آرایشی فرانسوی در آمریکا بود، مسئولیت مدیریت مالی عملیاتهای وزارت اطلاعات را در خاک ایالات متحده آمریکا بر عهده داشته است. پرداخت هزینههای مربوط به عملیات ربایش و همچنین استخدام آدمربایان و یک کاراگاه خصوصی جهت جاسوسی از فعالیتهای روزانه مسیح علینژاد و خانوادهاش در نیویورک از طریق وی صورت گرفته است.
با یک نگاه کوتاه به حسابهای او در شبکههای اجتماعی میتوان دریافت که محتوای برخی از مطالب به اشتراک گذاشته شده و یا منتشر شده توسط او ضد رژیم جمهوری اسلامی بوده است؛ به عنوان مثال او در بهمن ماه سال گذشته مطالبی در اعتراض به سرنگونی پرواز ۷۵۲ شرکت هواپیمایی اوکراین توسط سپاه پاسداران منتشر کرده بود.
این نخستین بار نیست که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی جهت انجام عملیات برونمرزیاش از افرادی استفاده میکند که در گذشته از مخالفانش بودند و هنوز نیز به ظاهر ضدیت آن را با این رژیم ابراز میکنند. از اعضای اخراجی گروههای مخالف جمهوری اسلامی تا فعالین سیاسی کمتر شناخته شده و حتی زندانیان سیاسی سابق که به شرط همکاری مورد عفو واقع شدهاند، در این میان هستند.
مهرداد عارفانی شاعر، زندانی سیاسی و مخالف جمهوری اسلامی یکی از بهترین نمونههاست. او در تاریخ ۹ تیر ۱۳۹۷ پیش از شرکت در یک عملیات بمبگذاری در محل برگزاری گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در پاریس بازداشت شد. در این گزارش به بررسی چگونگی جذب چنین افرادی در خارج از ایران توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی میپردازیم.
همکاری با انگیزه مالی؟
در صفحه ۹ کیفرخواست ۴۲ صفحهای دادستانی نیویورک بر علیه چهار مأمور وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و عامل دستگیر شده آنها در خاک آمریکا آمده است که از مرداد ماه سال گذشته تا زمان بازداشت نیلوفر بهادریفر مبلغ ۴۷۲ هزار دلار در چندین نوبت به حساب او از ایران واریز شده است.
از میان مبالغی در حدود ۱۰ هزار دلار به کارآگاه خصوصی جهت جاسوسی از مسیح علینژاد توسط وی پرداخت شده است. این اقدامات جاسوسی شامل تهیه تصاویر با کیفیت و فیلم از مسیح علینژاد، همسر وی، فرزندانش، دوستانشان، خودروهایشان، شماره پلاک خودروهایشان، باغچه مقابل خانهشان، نامههای درون صندوق پست و سایر اشیا اطراف خانهشان بوده است.
در حالی که کیا صادقی عضو جوان تیم ربایش به علت تسلط به زبان انگلیسی مسئول مکالمه با کارآگاه خصوصی و همچنین جستجو جهت شناسایی و اجاره قایق تندرو به منظور انتقال مسیح علینژاد از نیویورک در آمریکا به ونزوئلا بوده، محمود خاضعین رابط نیلوفر بهادریفر بوده و درخواستهای ارسال پول به حساب کارآگاه خصوصی از سوی وی به بهادریفر داده شده است. خاضعین دارای یک شرکت ثبت شده بازرگانی در ایران به نظر میرسد وظیفه مدیریت مالی عملیاتهای برونمرزی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی را در کنار سایر فعالیتها از جاسوسی تا بازجویی متهمین بر عهده داشته است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در روزنامه رسمی در ایران، محمود خاضعین به شماره ملی منتهی به ۴۵۶۴ از اعضای هیئت مدیره شرکتی به نام ایرا راضی، متعلق به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی است. پویا صادقی برادر کیا صادقی به شماره ملی منتهی به ۴۶۲۵ نیز از دیگر اعضای هیئت مدیره این شرکت است که عمدتاً از پرسنل سابق و یا فعال وزارت اطلاعات هستند.
در آگهی تأسیس ایرا راضی منتشر شده در روزنامه رسمی به تاریخ ۲۰ تیر ۱۳۹۰، فعالیت آن به این شرح اعلام شده است: «بازرگانی و پخش و توزیع انواع محصولات غذایی و دارویی ارائه کلیه فعالیتهای تجاری و خدمات بازرگانی در زمینه خرید و فروش خدمات پس از فروش و صادرات و واردات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی، گشایش السی برای شرکت نزد بانکها، ترخیص کالا از گمرکات داخلی اخذ و اعطای نمایندگی کمپانیهای معتبر خارجی و داخلی، برپایی غرفه و شرکت در کلیه نمایشگاههای داخلی و بینالمللی، انعقاد قرارداد با کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی، ایجاد شعب و نمایندگی در داخل و خارج از کشور، اخذ وام و اعتبارات بانکی به صورت ارزی و ریالی از کلیه بانکهای داخلی و خارجی برای شرکت در کلیه مناقصات و مزایدات پیمانهای دولتی و خصوصی اعم از داخلی و خارجی و بینالمللی.»
از آنجا که محمود خاضعین از طریق برگزاری جشن و پرداخت هزینههای زیاد برای مهمانیهایش توانسته است در میان هنرمندان حکومتی و ورزشکاران وابسته به جمهوری اسلامی محبوبیت زیادی کسب کند، این مسئله به او کمک کرده تا برای خود یک چهره رسانهای نیز بسازد؛ چهرهای که به او کمک میکند تا برای فریب ایرانیان خارج از کشور، جهت انجام نقل و انتقالات مالی و دور زدن تحریمها، به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی کمک کنند.
دقیقاً مشخص نیست که نیلوفر بهادریفر از عضویت خاضعین در وزارت اطلاعات خبر داشته است یا خیر اما به نظر میرسد انگیزههای مالی از مهمترین عواملی باشد که او را به همکاری آگاهانه یا غیر آگاهانه با این ارگان امنیتی ترغیب کرده باشد >>>
دسته: تعیین نشده
برق ما برای اونا
سخنگوی صنعت برق ایران: حداقل تا هفته ی آینده شرایط برق سخت است
گرمای شدید هوا، موج تازه شیوع ویروس کووید۱۹، قطعی برق و گاهاً همزمانی آن با قطعی آب در برخی نقاط ایران ویژگی های تابستان ۱۴۰۰ برای ایرانیان است.
اسپوتنیک: قطع طولانی مدت برق در اکثر نقاط جمهوری اسلامی ایران اخیراً باعث نارضایتی های فراوان شده البته که تصاویری از اخلال جدی در مشاغل، رفت و آمد ها و حتی شرایط بیماران بیمارستانی منتشر می شود که باعث تشدید نارضایتی ها شده.
این در حالی است که سخنگوی صنعت برق جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده دست کم تا هفته آینده شرایط قطعی برق کماکان باقی خواهد بود و پس از آن وضعیت منوط به شیوه مصرف برق می شود.
یکی از دلایل عمده کمبود برق در ایران استخراج رمز ارز هاست که از ابتدای خرداد ماه به دستور رئیس جمهور این کشور فعالیت معادن استخراج رمز ارز در ایران به حالت تعلیق درآمده اما کماکان این کشور با مشکل کمبود برق مواجه است، مشکلی که قطعاً با روند گرمایش زمین در سال های آینده تشدید خواهد شد.
آقای دکتر مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
علت اصلی قطعی برق در سال جاری یک افزایش بی رویه مصرف برق است که برای اولین بار رکورد افزایش مصرف برق بیش از ۱۴ درصد نسبت به مصرف برق در سال گذشته را داریم و همچنین مصرف انرژی که از ابتدای سال ۱۴ درصد رشد را نشان می دهد و علت دوم خشکسالی و کمبود تولید نیروگاه های برق آبی است.
وی در ادامه مراکز استخراج رمز ارز را یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف برق دانست و تاکید کرد:
قطعاً یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف بحث مراکز استخراج رمز ارز ها هستند که تاکنون بیش از ۱۹۷ هزار دستگاه از دستگاه های استخراج رمز ارز کشف و شناسایی شده که معادل ۵۷۰ مگاوات مصرف دارند و برای این موضوع باید یک نیروگاه ۷۵۰ مگاواتی اختصاص داده شود >>>
دسته: تعیین نشده
اعتصاب کارگران صنعت نفت
لیست کارگران برخی از مراکز صنعت نفت که در اعتصاب به سر میبرند:
۱ - کارگران پیمانی پتروشیمی گچساران
۲ - پالایشگاه بیدبلند بهبهان فاز ۲ پیمانکاری شالوده شایان
۳ - عمران صنعت فاز ۱۴
۴ - پتروشیمی بوشهر، اکسیر صنعت فاز ۱۴
۵ - شرکتهای نفت و گاز پارس جنوبی، میدان گازی
۶ - شرکت سینا صنعت احمدپور در واحد ASU
۷ - کارگران شرکت پتروشیمی «صدف»
۸ - شرکت نفت خشت و کنار تخته
۹ - پالایشگاه آدیش جنوبی کنگان مخازن کروی و استوانه ای پیمانکاری کرمی و شرکت راژان
۱۰ - شرکت پتروشیمی «جهان پارس»
۱۱ - شرکت ساتراپ صنعت پارس جنوبی
۱۲ - کارگران شرکت سینا پالایش قشم
۱۳ - شرکت توانمند فاز ۲۲ و ۲۴
۱۴ - کارگران اورهال پالایشگاه نفت تهران
۱۵ - فرجود در سایت ۱ بوشهر
۱۶ - کارگران پالایشگاه آدیش جنوبی
۱۷ - پارس فنل کار و کلیه نیروهای پتروشیمی پارس فنل شرکت سینا صنعت در عسلویه
۱۸ - سایت ۱ پتروشیمی بوشهر پیمانکاری صمصام صنعت
۱۹ - کارگران پالایشگاه تندگویان
۲۰ - کارگران پتروشیمی دنا
۲۱ - کارگران شرکت جهان پارس
۲۲ - کارگران پیمانی شرکت پایندان در فاز ۱۴ عسلویه
۲۳ - کارگران فاز ۱۳ شرکت لیدوما
۲۴ - کارگران فاز ۱۳ (فاز اختر) پارس جنوبی
۲۵ - کارگران جوشکار مخازن کروی پتروشیمی بوشهر
۲۶ - ماشین سازی اراک
۲۷ - پروژه ای شرکت فراب در نیروگاه بیدخون
۲۸ - تمامی کارگران رسمی و غیر رسمی فازهای ۱۱، ۱۲، ۱۳ و ۱۴ و کارگران پیمانی باقی فازهای ۲۴ گانه عسلویه
۲۹ - پالایشگاه آبادن ۱ تیر ۱۴۰۰
۳۰ - کارگران فاز ۱۳ کنگان
۳۱ - کارگران پالایشگاه بیدخون
۳۲ - کارگران پروژهای شرکت ایجیسی پالایشگاه آبادان
۳۳ - کارگران پیمانکاری حاجی پور
۳۴ - کارگران شرکت مخازن نفت قشم
۳۵ - عملیات دریایی شرکت پایانههای نفتی ایران، خارک
۳۶ - سیمان سپاهان اصفهان زیر مجموعه هلدینگ
۳۷ - شرکت ای جی سی شاغل، پالایشگاه آبادان فاز ۲
۳۸ - شرکت برق و ابزار دقیق ILD واقع در سایت بندر تنبک
۳۹ - کیهان پارس
۴۰ - شرکت سازه پاد
۴۱ - اعتصاب کارگران رسمی نفت در پالایشگاه آبادان
۴۲ - شرکت تهران جنوب واقع در بندر ماهشهر
۴۳ - شرکت پتروساز شاغل در شرکت نفت بندرعباس
۴۴ - شرکت مبین صنعت شاغل در پتروپالایش آدیش
۴۵ - شرکت راژان شاغل در پالایشگاه آدیش
۴۶ - کارکنان نیروگاه رامین در شهر اهواز
۴۷ - پتروشیمی دماوند
۴۸ - پتروشیمی دنا
۴۹ - شرکت دی پلیمر در صنایع پتروشیمیهای عسلویه
۵۰ - کارگران پیمانکاری فولاد بوتیا در کرمان
۵۱ - کارگران پیمانی شرکت سازه فرافن قشم
۵۲ - کارگران پروژهای بید بلند ۲ ماهشهر
۵۳ - اعتصاب کارگران اورهال ۱۵ و ۱۶
۵۴ - اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم
۵۵ - اعتصاب کارگران شرکت دریا ساحل جفیر
۵۶ - اعتصاب کارگران رادیوگراف نیروگاه بیدخون
۵۷ - اعتصاب کارگران تلمبه خانه شماره ۵ بندرعباس
۵۸ - اعتصاب کارگران پیمانکاری زلال پالایشگاه اصفهان
۵۹ - اعتصاب بخشهای دیگری از کارگران پیمانکاری جهان پارس ایلام
۶۰ - اعتصاب کارگران شرکت پیشرو صنعت در پتروپالایش آدیش
۶۱ - اعتصاب کارگران شرکت ODCC پالایشگاه نفت اصفهان
۶۲ - اعتصاب کارگران شرکت گاما
۶۳ - اعتصاب کارگران رادیوگراف شرکت پرتونگاری نیما آزمون فولاد شاغل در پالایشگاه آبادان
۶۴ - اعتصاب کارگران شرکت پرتونگاری پیشتازان آریا شاغل در پالایشگاه آبادان ۲
۶۵ - اعتصاب کارگران شرکت پرتونگاری پیشگامان فنون پارس شاغل در فاز ۲ پالایشگاه آبادان
۶۶ - اعتصاب کارگران شرکت گوهر زمین سیرجان
۶۷ - اعتصاب کارگران پروژه صدف جهانپارس
۶۸ - اعتصاب کارگران شرکت سازه پاد بوشهر
۶۹ - اعتصاب کارگران پالایشگاه گاز NGL3100 دهلران
۷۰ - اعتصاب کارگران شرکت گاما جاسک
۷۱ - اعتصاب کارگران پتروشیمی لردگان
۷۲ - اعتصاب کارگران پالایشگاه گاز پارسیان لامرد
۷۳ - اعتصاب کارگران شرکت نصب نیرو اندیمشک
۷۴ - اعتصاب کارگران شرکت آرتا انرژی پتروشیمی اردبیل
۷۵ - اعتصاب کامیونداران شرکت نفت دهلران
۷۶ - تجمع کارکنان شرکت نفت گچساران در نهم تیرماه
…….
این لیست در حال تکمیل است...
اتحادیه آزاد کارگران ایران- سیزدهم تیرماه ۱۴۰۰
دسته: تعیین نشده
نرگس محمدی: رئیسی را برنمی تابم
نرگس محمدی: حکومت ایران با انتخابات مهندسی شده که انتخابات را از مسیر طبیعی آن خارج کرد، آقای رئیسی را به عنوان رئیس جمهور اعلام کرد.
من به عنوان یک فعال حقوق بشر و طرفدار صلح که طی سالهای گذشته همه چیزم را از دست داده ام، ریاست جمهوری آقای رئیسی را به عنوان یکی از جدی ترین ناقضان حقوق بشر در طی ۴۲ سال حکومت برنمی تابم.
گو اینکه انتخابات گذشته نیز، آزاد، سالم و منصفانه نبوده، اما بر کرسی جمهوری نشستن فردی که طرف دادخواهی دادخواهان ایران است، قابل پذیرش نیست. ما دادخواه کشتار، اعدام، زندان، شکنجه، فقر و فلاکت هستیم و آقای رئیسی باید ابتدا پاسخگو باشد تا رئیس جمهور.
به عنوان یک فعال حقوق بشر ایرانی می خواهم ببینم کدام کشور، دولت، سازمان و نهاد بین المللی که شعار طرفداری از حقوق بشر سر می دهد، میتواند در مقابل دادخواهان ایران، به ایشان تبریک بگوید؟
دسته: تعیین نشده
رای ما
حدود ۷۰ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی ایران اینترنشنال: رییس جمهور در ایران قدرت لازم را ندارد
در مجموع حدود ۷۰ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی ایران اینترنشنال گفتهاند که از نظر آنها رییس جمهوری در ایران قدرت لازم برای حل مشکلات کشور را ندارد.
بر اساس این نظرسنجی که شرکت تحلیل داده استاسیس به سفارش ایران اینترنشنال انجام داده، ۲۴ درصد مردم اعتقاد دارند که رییس جمهور «قدرت چندانی ندارد یا توان او برای حل مشکلات کشور خیلی کم است».
حدود ۴۵ درصد نیز معتقدند که رییس جمهور تنها «تا حدی» قدرت حل مشکلات کشور را دارد.
در این میان تنها حدود ۲۶ درصد از پاسخدهندگان گفتهاند که رییس جمهور در ایران «قدرت زیادی» دارد. پنج درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی نیز در این باره اظهار نظر نکردهاند.
بخش پیشین نظرسنجی اینترنشنال که ۲۶ اردیبهشت منتشر شد حکایت از این داشت که اگر شورای نگهبان صلاحیت محمود احمدینژاد را تایید کند او رقیب اصلی ابراهیم رئیسی خواهد بود.
در همین حال بخش جدید نظرسنجی نشان میدهد حدود ۵۵ درصد گفتهاند که با رد صلاحیت احمدینژاد مخالفند. در مقابل تنها ۲۶ درصد با رد صلاحیت او موافقند.
موافقان رد صلاحیت اسحاق جهانگیری، ۴۸ درصد از پاسخگویان این نظرسنجی را شامل میشوند و تنها ۱۶ درصد مخالف رد صلاحیت او هستند. موافقان رد صلاحیت لاریجانی نیز ۴۷ درصد و مخالفان رد صلاحیت او ۲۱ درصد بودهاند.
۲۴ درصد نیز با رد صلاحیت مصطفی تاجزاده موافق و ۱۱ درصد مخالفند. در این میان ۴۵ درصد هم گفتهاند او را نمیشناسند.
در مجموع حدود ۵۴ درصد از پاسخدهندگان گفتهاند که با عملکرد شورای نگهبان در رد صلاحیتها کاملا و یا تا حدی مخالفند و حدود ۳۲ درصد با اقدام شورای نگهبان موافقند.
در میان رای دهندگان احتمالی حدود ۵۴ درصد از پاسخدهندگان ابراهیم رئیسی را انتخاب کردهاند و بعد از او و با فاصله زیاد، محسن رضایی، عبدالناصر همتی و سعید جلیلی با حدود سه درصد رای قرار دارند. با این حال حدود ۳۱ درصد از پاسخدهندگان هم هنوز نامزد نهایی خودشان را انتخاب نکردهاند.
نظرسنجی اختصاصی ایران اینترنشنال درباره انتخابات ریاستجمهوری که شرکت تحلیل دادههای استاسیس انجام داده، در زیر مجموعه پروژهای به نام «نقشه سیاسی ایران» است. هدف این پروژه سنجش گرایشهای سیاسی گروههای متنوع جامعه ایران است و نتایج آن طی هفتههای آتی مشخص منتشر خواهد شد.
دسته: تعیین نشده
رای رهبر
پایان اصلاحطلبی؟
نیوشا بقراطی
با اعلام نتایج ممیزی شورای نگهبان گذشته از ترکیب چهرههای مورد تایید نظام برای انتخابات ۱۴۰۰، آرایش احتمالی دولت بعدی هم مشخص شده است.
اما یکی از نکات اصلی این دور از انتخابات، نه تنها رد صلاحیت چهرههای جناح «اصلاحطلب»، بلکه دادن کارت قرمز به هر آن کسی است که میتوانست به هر شکلی پیوندی سیاسی با آن جناح برقرار کند؛ حتی شخصی مثل علی لاریجانی سیاستمدار محافظهکاری که ۱۲ سال قوه مقننه را ریاست کرد.
حالا از دید خیلیها این انتخابات به تعبیری یک چرخه را کامل میکند. روندی که دوم خرداد ۷۶ با تولد گفتمان موسوم به «اصلاحطلبی» بخشی از شهروندان «غیرخودی» را با استدلال «انتخاب بین بد و بدتر» پای صندوقها کشاند، در این انتخابات به بیرمقترین وضعیت و – به اعتقاد بسیاری – نقطه پایانی خود رسیده است.
اما این روند رویگردانی از اصلاحطلبان، برای بخشی از شهروندان زودتر از حکومت کلید خورده بود. این دوره از انتخابات در شرایطی برگزار میشود که رشته اعتراضات گسترده و سراسری اخیر در ایران، اصلاحطلبان را هم در کنار اصولگرایان آماج شعارهای انتقادی خود قرار داده است.
این دور از انتخابات، حتی پیش از اعلام فهرست نهایی شورای نگهبان و در گرماگرم فعالیتهای اصلاحطلبان امیدوار، با کارزار تحریم گسترده، حتی از جانب طیفهایی مواجه شده بود که در دورههای پیش، چشم امید به «میانهروها» داشتند و بر «مشارکت مصلحتی» پای میفشردند >>>
دسته: تعیین نشده
«هویت» لاریجانی
رادیو فردا: اکنون ۲۵ سال پس از پخش «هویت»، نامزدی علی لاریجانی، رئیس وقت صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در زمان پخش آن، بار دیگر برنامه هویت را به موضوع روز تبدیل کرده است.
اما این بار به نظر میرسد، صافی زمان، لجنپراکنیهای برنامه «هویت» را خنثی کرده و با مشخص شدن هویت سازندگانش، این برنامه به برنامهای علیه خود سازندگانش تبدیل شده است.
برنامه «هویت» که در تابستان و پاییز ۱۳۷۵ پنجشنبه هر هفته از شبکه پرمخاطب اول سیمای جمهوری اسلامی پخش میشد، محصول سالهایی بود که خفقان سیاسی در دوران پس از جنگ ایران و عراق و ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی به اوج خود رسیده بود.
در نیمه اول دهه هفتاد، زمانی که گروههای مخالف داخلی همزمان با وقوع جنگی طولانی و فرسایشی سرکوب شده بودند و حکومت به ثبات نسبی خود در خارج از مرزها اطمینان داشت، طرح «توسعه چینی» از سوی رئیس جمهور و طرح مقابله با «تهاجم فرهنگی» از سوی رهبر جمهوری اسلامی مطرح شده بود.
هر دو این طرحها در جهت تشدید خفقان سیاسی و بسته شدن فضای فرهنگی و فعالیتهای اجتماعی مستقل بود >>>
دسته: تعیین نشده
اعلام نامزدی
رئیسی برای ریاست جمهوری اعلام نامزدی کرد
رادیو فردا: ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز شنبه در بیانیهای رسما از حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ به عنوان نامزد خبر داد. آقای رئیسی در این بیانیه که در آخرین روز ثبت نام برای نامزدی منتشر شد میگوید که «با احترام به همه نامزدها و گروههای سیاسی، به صورت مستقل به صحنه آمدهام». آقای رئیسی پیش از ریاست قوه قضاییه تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده داشت. اما یکی از مهمترین نقشهای سیاسی او عضویت در هیات چهار نفرهای، موسوم به «هیات مرگ» بود که سال ۱۳۶۷ به کشتار گسترده زندانیان سیاسی حکم داد. وی تاکنون از توضیح علنی دراین باره خودداری کرده است >>>
دسته: تعیین نشده