نیمه پنهان : عکس های جمشید بایرامی
جمشید بایرامی در عکس هایش " نیمه پنهان" از ستم هایی که بر جامعه زنان در ایران و اغلب نقاط جهان میرود شکایت کرده و پرده بر میدارد.
جمشید بایرامی متولد سال 1340؛ فعالیت هایی عکاسی خود را از جنگ ایران و عراق شروع کرد. بزرگترین موفقیت وی ارسال عکسی از احمد باطبی دانشجوی دانشگاه تهران است که در وقایع سال 1378 نقش مهمی داشت. این عکس بر روی جلد مجله معروف اکونومیست انگلیس چاپ شد. احمد باطبی به اعدام محکوم گردید اما بعد از تحمل 9 سال زندان موقع مرخصی موفق شد با کمک برخی احزاب کرد عراقی از ایران خارج شود.
در نمایشگاه عکس نیمه پنهان ؛ جمشید بایرامی زنانی را تصویر میکند که تحت فشار محیط و تنبیه و مجازات مجبورند صورت و موهایشان را بپوشانند.
مردانی که از زور جهالت در گل ها غلت میزنند و گل های سرخ چادرهایی که در کویر و بیابان می رویند. در آنوس نمایشگاه خود بایرامی بخش بزرگی از چهره و مخصوصا چشمانش را با پارچه ائی مشگی پوشانده اما از سبیل اش کاملا مشخصه که مرده؛ یعنی مردان جامعه ایرانی چشمان خود را بر مظالم و ستم هایی که بر زنان اعمال می شود می پوشانند. مردان ریشوئی که از زن فقط سکس را متصور هستند و راه طولانی که باید برای تغییر این طرز فکر باید طی شود.
عکاس به پس زمینه طولانی تاریخی اختناق زنان اشاره دارد. موجوداتی سازنده تاریخ اما کاملا ناشناس. زنانی که از نشستن بر مسند مدیریتی منع میشوند و هیچ راهی در سلسله مراتب قدرت و پیشرفت ندارند.
یکی از وحشتناک ترین عکس های این مجموعه زنی است با روسری هایی به رنگ های مختلف و کاملا پوشیده نشان دهنده این است که حتی گروه هایی که در ایران عقاید و نظرات متفاوت و ظاهرا پیشرفته ائی هستند و ادعا میکنند غیر رنگ سیاه هستند اما هیچ اعتقادی به اعطای آزادی های اساسی به زنان نداشته و معتقدند اونا همیشه باید پشت پرده و پوشیده بمانند.
اصلاح طلبان هم به زنان پشت کرده و ادعا میکنند مسائل خیلی مهمتر از بررسی آزادی زنان در جامعه امروز ایران وجود دارد.زنانی گرفتار میان دیوارهای بتونی و آماده برای مهاجرت و مایوس از هر گونه تغییر مثبتی در آینده.
نمایش گالری در اندازه بزرگ
نظرات