در حالی که آسوشیتدپرس به نقل از نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل نام پنج فردی که در تبادل زندانیان بین آمریکا و ایران آورده است، یکی از این افراد می‌گوید قصد بازگشت به ایران را ندارد.

علی کریمی مقام، سخنگوی دفتر نمایندگی دایم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، گفته کاوه افرسیابی، مهرداد انصاری، امین حسن‌زاده، رضا سرهنگ‌پور و کامبیز عطارکاشانی افرادی هستند که در برابر آزادی ۵ شهروند آمریکایی - ایرانی به جمهوری اسلامی تحویل خواهند شد.

اما کاوه افراسیابی می‌گوید قصد بازگشت به ایران را ندارد و می‌خواهد در آمریکا بماند و در دانشگاه به تدریسش ادامه دهد. افراسیابی در گفتگویی با بخش فارسی بی‌بی‌سی به دفعات از نقض حقوق بشر در آمریکا در حق خودش یاد می‌کند و تاکید دارد او مورد اجهاف قرار گرفته است اما در پاسخ به سوال مجری این شبکه در مورد نقض بشر در ایران سکوت می‌کند و حاضر به پاسخ گویی نیست. افراسیابی که تاکنون بارها دانشگاه‌های آمریکایی را به دادگاه کشیده است و حتا به دادگاه عالی آمریکا پایش باز شده و در حال حاضر اساسن زندانی نیست و در خانه‌اش زندگی می‌کند و هیچ‌گاه زندانی هم نشده.

او کسی است که در سال ۲۰۰۷ به دلیل دریافت ۲۶۵ هزار دلار از جمهوری اسلامی و لابی‌گری برای این حکومت در آمریکا متهم بوده ولی به اشکال مختلف پرونده‌اش مورد بررسی قرار نگرفته.

حالا او با همین شرایط که معتقد است در آمریکا حقوق بشر رعایت نمی‌شود، باور دارد مورد ظلم واقع شده می‌گوید قصد بازگشت به ایران را ندارد.

این ساده ترین «باگ» دموکراسی است که حکومت‌های جبار و استبدادی از آن استفاده می‌کنند در حالی که خود زندان‌های مخوف برای کسانی دارند که کوچک‌ترین رفتار بر وفق رفتار حاکمیت ندارند.