کسری ناجی، بی‌بی‌سی

آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران که این روزها برای بار دوم در هفت ماه گذشته به مخفی گاه پناه برده، می‌داند که او حالا ممکن است شخصا هدف باشد. بعید است او به این زودی ها در حیاط خانه‌اش با خیال راحت قدم بزند یا در بالکن بنشیند.

هنگام بحث درباره این‌ که ایالات متحده ممکن است در گام بعدی برای کمک به معترضان در ایران چه کاری انجام دهد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از قاسم سلیمانی و ابوبکر بغدادی نام برده است.

اولی، مهم‌ترین استراتژیست نظامی ایران در خاورمیانه، در روز سوم ژانویه سال ۲۰۲۰ با دستور رئیس‌جمهور آمریکا، در یک حمله پهپادی در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد کشته شد. دومی که رهبر گروه داعش بود، در روز ۲۷ اکتبر سال ۲۰۱۹، زمانی که نیروهای آمریکایی پس از تایید رئیس‌جمهور این کشور به مخفیگاه او در شمال سوریه یورش بردند، با منفجر کردن جلیقه انتحاری خود، خودش و دو کودک خردسالش را کشت.

اما آیت‌الله خامنه‌ای همچنین سرنوشت حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله، را هم فراموش نکرده است.

او در روز ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴ در حمله هوایی اسرائیل، در حالی کشته شد که در عمق حدود ۲۰ متری یک برج بلند مسکونی در بیروت مشغول رایزنی با دستیاران نزدیکش بود.

دستگیری نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، در ژانویه امسال، در کارکاس بعید است از ذهن ایت الله دور باشد.

رییس جمهور آمریکا حالا سرگرم سبک سنگین کردن گزینه‌هایش است. او همین دیروز بعد از ان که توییت‌های رهبر ایران را دید گفت باید برای ایران به فکر رهبری تازه‌ای بود.

آیت الله خامنه‌ای در پیام‌هایی در شبکه ایکس نوشته بود که آمریکا و دولت دونالد ترامپ مسوول کشتار هزاران نفر در ایران در هفته‌های اخیر بوده‌اند.

چهره‌ای منفور برای ایرانیان

سالهاست آیت‌الله خامنه‌ای که ۸۶ سال دارد برای بسیاری از ایرانیان چهره‌ای منفور است.

سال‌هاست که معترضان در سراسر کشور خواهان سرنگونی او هستند. او رهبری فاجعه‌بار برای کشور بوده است. جمهوری اسلامی در زمره سرکوبگرترین نظام‌های جهان است.

در طول ۳۶ سال زمامداری آقای خامنه‌ای، او بدون وقفه، سیاست‌هایی ضدآمریکایی و ضدغربی را دنبال کرده و در عین حال برای بقا به روسیه و چین تکیه داشته است. او سیاست هسته‌ای نیمبندی را دنبال کرده که نتیجه اش برای کشور چیزی جز هزینه، تحریم و فلاکت برای کشور نبوده است.

تلاش‌های او برای گسترش نفوذش و قدرت نمایی در خاورمیانه، منطقه را به آتش کشیده است. فراخوان‌ او برای نابودی اسرائیل به جنگ‌هایی انجامیده که هزاران کشته بر جای گذاشته است.

آقای خامنه‌ای در اعتراض‌های اخیر دستور داد تا معترضان را به شدت سرکوب کنند. او اذعان کرده که هزاران نفر در این سرکوب‌ها کشته شده‌اند.

با قطع اینترنت در ایران دشوار است که بشود از میزان گستردگی کشتار معترضان تصویر روشنی داشت. آنچه روشن است این است که این کشتارها نه تنها در شهرهای بزرگ و کوچک بلکه در روستاها هم صورت گرفته است که خود نشانه‌ای از گستردگی اعتراض‌ها به حکومت آیت الله خامنه‌ای است.

حذف او، اگر چنین تصمیمی گرفته شود ممکن است هرج و مرج و بی قانونی در پی داشته باشد اما محتمل‌تر آن است که سپاه پاسداران تلاش کند خلا قدرت را پر کند >>>