دویچه وله:
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران در گفتوگو با روزنامه "ایران" پیرامون پرونده هستهای ایران گفت که جمهوری اسلامی "رویکرد منفعلانهای ندارد" و برای مذاکرات "احتمالی هستهای برنامهریزی کرده است".
او احتمال مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا را رد نکرد و با اشاره به "کانال مسقط" گفت: «مذاکرات غیرمستقیم شدنی است و این مدل چندان محل ایراد نیست.» عمان در گذشته چندین بار میان آمریکا و ایران میانجیگری کرده است.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی تاکید کرد که "آمریکا باید تحریمها را بردارد" و حکومت ایران زمانی وارد مذاکره مستقیم خواهد شد که "از حوزه برابر و فارغ از فشار و تهدید" باشد.
عراقچی پیرامون مذاکرات با آلمان، بریتانیا و فرانسه نیز گفت "کانال سه کشور اروپایی برقرار است؛ با آقای گروسی و آژانس هستهای همکاری داریم و یک ایده جدید برای حل مسائل مطرح است که داریم بررسی میکنیم."
این سه کشور پس از آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای ایران، به شدت نسبت به پیشرفتهای این برنامه ابراز نگرانی کردند. هرسه کشور همچنین تهدید کردند که امکان فعال شدن مکانیسم ماشه وجود دارد.
عراقچی در عین حال از ادامه "رایزنیهای نزدیک" با روسیه و چین به موازات مذاکرات با اروپا گفت.
برو به آدرس
نظرات