پانزده سال از مرگِ فِرانک سیناترا گذشت و یاد و خاطره او همچنان در ذهنِ افرادیست که ترانههایش را دوست داشتند و شاید او را نیز به خاطرِ رفتار و زندگیش تحسین میکردند و هنوز او را بزرگترین خواننده آمریکا میشناسند، او اوّلین خوانندهای از تاریخِ موسیقی بود که هوادار پیدا کرد، حتی قبل از اِلویس و حتی قبل از بیتِلها و بیشتر از آنها.
نشریه رولینگ اِستون از سیناترا به عنوان بزرگترین ترانهخوانِ پاپ سدهٔ بیستم یاد کردهاست. او در دوران کاری خود بیش از ۱۴۰۰ ترانه اجرا کرد و ۱۰ جایزه گرمی گرفت. سیناترا همچنین در ۵۸ فیلم بازی کرد و برای فیلم سال ۱۹۵۳ «از اینجا تا ابدیت» برنده اسکار بهترین بازیگر مرد نقش مکمّل شد.
«فرانک سیناترا» خوانندهی صاحب سبکی است که در زمان خودش بازیگر مطرحی نیز بود. وی در سبکهای جَز و پاپ به خوانندگی میپرداخت. سیناترا در سال ۱۹۱۵ از خانوادهای ایتالیایی در آمریکا متولد شد و در سنین نوجوانی، پس از حضور در اجرای زندهی «بینک کرازبی» (خوانندهی معروف دهههای ۱۹۲۰ و ۳۰ میلادی) اشتیاق فراوانی برای خواننده شدن پیدا کرد.
و حالا که پایانَم فرا رسیده
و با پرده آخر نمایشم روبرو هستم
دوست من، به روشنی خواهم گفت
در مورد خودم آشکار میگویم آنچه از آن اطمینان دارم
زندگی رابه کمال زیستهام
از همه شاهراهها یکی یکی و همگی گذر کردهام
وبیشتر…آنچه که مهمتر است
این همه را به شیوه خود انجام دادم ...
سیناترا این اَبیات را در ترانه میخواند و از زندگی و از مرگ صحبت میکرد، او از این ترانه چندان خوشش نمیآمد و با این حال هیچگاه نتوانست از این آهنگ تعریف و تَمجید نکند، یک واقعیّت.
سیناترا در کودکی.
دههٔ ۴۰ برای فرانک با ورود به هالیوود، بازی در نخستین فیلم سینمایی و حرفهای تر شدن شیوهی خواندنَش بهعنوانِ یک آوازخوان جز، همراه بود. او در ابتدا بهعنوان هنرمندی خوشچهره، سرخوش و محبوب دخترها شناخته میشد اما بعد از اتمام جنگ جهانی دوّم، توانست چهرهی دیگری از خود را در انظار عمومی جا بیندازد. صدای وی پختهتر شد و دقت و وسواسی که در مورد انتخاب نقشهای سینمایی نشان میداد فرانک را بهصورت چهرهای موقر در عالم هنر و موسیقی نمایش داد و این صفات به ویژگیهای شخصی وی نیز برمیگشت.
زنان و دخترانِ فراوانی همیشه در تعقیبِ سیناترا بودند. تعدادِ طرفدارانَش آنقدر زیاد بود که همیشه مایهٔ دردسر میشدند.
فرانک سیناترا بازی در فیلمهای بسیار زیادی را تجربه کرد و در کنار بازیگرانی چون «مارلون براندو» و «گریس کلی» به ایفای نقش پرداخت. در سال ۱۹۵۳ وی بهدلیل بازی در فیلم «از اینجا تا ابدیّت» موفّق به دریافت جایزهٔ اُسکار بهترین بازیگر نقش مکّملِ مرد شد.
فرانک سیناترا ۴ بار ازدواج کرد و صاحبِ ۳ فرزند شد، ولی قبل از این که زندگی او شکلی ثابت و صحیح به خود گیرد؛ با زنِ شوهر داری ارتباط برقرار کرد و یک شب قضیه بَرمَلا شد و آن شب را در کُمیساری پلیس خوابید، آن زمان او ۲۳ سال بیشتر نداشت و در رستورانی معروف به کار مشغول بود، این عکس خاطرهٔ آن شب را زنده میکند.
فرانک سیناترا و اوّلین همسرِ او نانسی بارباتو.
فرانک سیناترا و آوا گاردنِر.
فرانک با خیلی از هنرپیشهها و خواندگانِ دیگری ارتباط داشت: مِرلین مونرو، جودی گارلَند، کیم نُواک، لارِن باکال (که نزدیک بود با هم ازدواج کنند) و ... وقتی که مرلین درگذشت؛ شوهرِ قبلی او (جو دی ماجیو) اجازه نداد که فرانک و دیگر افرادِ گروهِ او به تشیع جنازهٔ او بروند.
فرانک در سالِ ۱۹۶۶ میا فارو را شناخت و با اینکه بیش از ۲۰ سال از او بزرگتر بود؛ با وی ازدواج کرد ولی این ازدواج نیز چندان پایانِ خوشی نداشت و به طلاق کِشی رسید، با این حال آنها دوستانِ خوبی با هم بودند و حتی میا تعریف میکند که وقتی همسرش (وودی آلن آن زمان) با دختر خوانداَش ازدواج کرد؛ سیناترا به او پیشنهاد داده بود تا پاهای آلن را خورد کند.
فرانک بالاخره باربارا مارکس را شناخت و مدّعی شد که در کنارِ این زنِ زیبا به آرامش دست یافته است.
اوجِ موفّقیت وی بهعنوان خوانندهی جَزْ و پاپ نیز در سالهای دههی ۶۰ بود. این هنرمند در دورهای از زندگی خود وارد سیاست نیز شد و با امضای قراردادی خود را متعهد به حمایت از حزب دمکرات آمریکا در آثار هنریاش کرد. فرانک سیناترا در سال ۱۹۷۱ پس از فعالیتی نسبتن طولانی در زمینهی خوانندگی و هنرپیشگی، بازنشستگیاش را بهطور رسمی اعلام کرد و بعد از آن دوره، فعالیت جدی در حوزهی آوازخوانی نداشت.
فرانک سیناترا ۲ بار به ایران سفر کرد، که در زمان برنامههای مختلفی را اجرا کرد و حتی به کاخِ محّمد رضا شاه پهلوی نیز دعوت شد و درانجا نیز برنامهٔ خاطره انگیزی را اجرا کرد.
فرانک سیناترا در سال ۱۹۹۸ در سن ۸۲ سالگی از دنیا رفت. سیناترا دنبالهروهای زیادی داشت و تاثیرِ قابل توجّهی بر نسلی از آوازخوانهای موسیقی جَز گذاشته است.
یادَش گرامی باد.
بَه بَه
خدا بیامرزتش!
خوب خورد، خوب نوشید، خوب پوشید، خوب گشت، بی نظیر خواند. همش حلالش.
چقدر زندگی بهش سخت گذشته !
این هم یکی از بهترین اجراهای آواز ( آی دید ایت مای وی) "من براه خودم رفتم".
THE SEX PISTOLS - MY WAY
https://www.youtube.com/watch?v=_GjUroH9HfE
عالی. مطمئنم روجش رو شادی کردی :) ترانه هاش جاودانه اند. یکی از آخرین کارهاش دوئت با خوانندهای محتلف بود که در دو سی دی در اواسط دهه ۲۰۰۰ درآمد که فوق العاده اند:
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B000BRD7CU/iroon-20/
(( انا لله و انا الیه راجعون ))
در اینجا لازم است از طریق این رسانه این مصیبت دردناک را خدمت خانواده آن عزیز و دیگر بستگان تسلیت گفته و آرزوی مغفرت و آمرزش برای مرحوم و صبر جزیل برای بستگان وی از درگاه خداوند متعال مسئلت نماییم
I am just wondering why the writer didn't speak of his connection with Mafia. Frank's pictures with Mafia "God fathers" is pulished in many magazine. Frank is well known for his association with Italian Mafia. The writer could talk about the night Frank invited Marlyn Monroe to his mansion in Palm Spring where he introduced her to John f. Kennedy. His love affair with Marlyn leaded to Marily suicide some years later. There also said that Mafia through Franck brought J.F.K to the presidential office. The night before J.F.K election the head of Mafia "God Father" was iin the house of J.F.K 's father in Chicago. Also Mafia pursuaded the directior of "From here to Eternity" give a role in that movie to Frank. That story welll documented and it was shown in scene in the movie "God Father I" where the director enter his bed and see the sea of blood and the head of the horse being cut off and left in his bed. He was forced to give that role to Franck in the movie "from here to eternity".
سیاوش جان،
طبق معمول هر داستانی دو رو یا چند رو داره، و به نویسنده بستگی داره که تا چه حد بخواهند از همه دید و با چشم باز و بینظر داستان رو بگن.
ممنون از شما که یک قسمت دیگر از این داستان را (هر چند مختصر) بازگو کردید.
مهرداد