مخالفت با اقدامات غیر معقول و ضد انسانی رئیس جمهور جدید آمریکا وظیفۀ اخلاقی هر انسان آزاده است. اینکه از قرار میخواهد برای یکماه صدور ویزا برای شهروندان چندین کشور منجمله ایران را معلق کند یکی از این موارد میباشد.

ترانۀ علیدوستی در پیامی اعلام کرده:

"طرح ممنوعیت ویزای ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای ایرانیان نژادپرستانه است. اگرچه مشخص نیست که چنین طرحی در مورد مراسم فرهنگی اجرایی است یا خیر، من در اعتراض به چنین اقدامی برای اسکار به آمریکا نخواهم رفت."

اینکه این طرح "نژاد پرستانه" هست قابل چالش است، ولی اعتراض به ممنوعیت صدور ویزا نتنها قابل تحسین، بل، وظیفه اخلاقی است.

ولیکن، روی دیگر سکۀ رفتار اخلاقی، عدم تناقض میباشد که در آنصورت رنج‌آور میگردد. به این "بخش از نوشتۀ بهزاد مهرانی توجه فرمایید:

این‌گونه است که هنرمندی مثل ترانه علیدوستی که در انتخابات نظام اسلامی شرکت می‌کند و دیگران را نیز به شرکت تشویق می‌کند و هم‌اکنون هم‌کاران هنرمندش در زندان هستند و در نامه‌ای از اوین از هنرمندان پرسیده‌اند که چرا از آن‌ها دفاع نمی‌کنند هیچ اعتراضی به حکومت ندارد اما به قطع سی روزه‌ی صدور ویزا در آمریکا معترض است.

او در جشنواره‌های حکومتی مانند جشنواره‌ی فجر شرکت می‌کند و در سریال‌هایی که منابع درآمد آن اختلاس‌گران بیت‌المال هستند با دستمزدهای نجومی بازی می‌کند اما اسکار را به زعم خود تحریم می‌کند. بله! ایستادن در کنار هنرمندان زندانی و شرکت‌نکردن در جشنواره حکومت اسلامی و بازی نکردن در سریال‌هایی که با دزدی از پول مردم ساخته می‌شود هزینه‌زا است و از دست‌دادن رانت‌های حکومتی عواقب آن است اما اعتراض به آمریکا برایش اعتبار هم می‌آورد.

لب کلام این‌که به راستی اندوه‌بار است که مردم عادی در این میان قربانی سیاست‌های تخاصم‌جویانه‌ی نظام اسلامی بشوند و به تلافی غرب از ورود به کشورهای غربی باز بمانند اما از آن‌ غم‌بارتر این است که جماعتی به جای اعتراض به سیاست‌های جنگ‌طلبانه و در حمایتِ تروریسمِ جمهوری اسلامی، انگشت اعتراض را به سوی دیگران نشانه بروند.

تو که مدام در انتخابات کشورت شرکت می‌کنی، هیچ توقع بهبود شرایط نداری؛ آن‌وقت به مردم دیگر طعن می‌زنی که چرا رییس‌جمهوری برگزیده‌اند به فکر بهبود شرایط تو نیست؟ این تناقضی رنج‌آور است."

 

دور نیست، رهایی اصلاً دور نیست.

"تنها حقیقت است که رهایی میبخشد"

 

تبریک