یورونیوز: هفتصد قطعه ریز و درشت شهاب سنگ که از کویرهای ایران به‌ویژه کویر لوت جمع آوری شده‌اند تا ۲۸ اردیبهشت ماه در کاخ موزه گلستان به نمایش گذاشته شده است.

هفتصد قطعه ریز و درشت شهاب سنگ که از کویرهای ایران به‌ویژه کویر لوت جمع آوری شده‌اند تا ۲۸ اردیبهشت ماه در کاخ موزه گلستان به نمایش گذاشته شده است.

گرچه قرن‌ها قبل دانشمندان ایرانی مانند ابوعلی سینا، توصیف علمی از شهاب سنگ داشتند، اما قدیمی‌ترین شهاب سنگ موجود در کشور به ۱۳۹ سال پیش برمی گردد.

۳۰ فروردین ۱۲۵۹ خورشیدی، حوالی ساعت ۳ بعدازظهر هنگامی که ایل شاهسون منزلگاه زمستانی خود را در مکانی به نام بوغین در حوالی اشتهارد برپا کرده بودند و در حال استراحت بودند، ناگاه آسمان تیره و تار شد و با صداهایی مهیب، سنگی از آسمان فرو افتاد. چوپانی که در آن حوالی بود محل دقیق سقوط را یافت و سنگ را به «هدايت اله خان قاجار» پسر «عيسی خان بیگلربيگی»، حکمران ايل، تحویل داد و او نیز آن را به تهران و دربار ناصرالدین شاه فرستاد.

شاه قاجار که در ابتدا فکر می کرد سنگ دارای رشته های نقره است از تعدادی از کارشناسان فرنگی کمک خواست تا آن را برایش ارزش‌گذاری کنند و حتی قطعاتی از این شهاب سنگ را به آنان داد که آنها نیز مقالاتی راجع به آن نوشتند و از آنجا که ناصرالدین شاه به برای ردگم کردن محل سقوط شهاب سنگ را ورامین ذکر کرده بود بنابراین همه این خارجی‌ها از این شهاب سنگ به نام شهاب سنگ ورامین یاد کردند و این نام در محافل و مجلات علمی روی آن به اشتباه باقی ماند.

ادامه مطلب.