تصویری را که مشاهده میکنید مربوط به شازده عبدالصمد ممتازالسلطنه میباشد، نصرتالدوله وزیر امورخارجه؛ شازده عبدالصمد ممتازالسلطنه را از سفارت ایران در پاریس عَزل کرده و وزیر مختار تازهای معرفی کرد ولی شازده با پشتیبانی وزارت خارجه فرانسه فرمانِ برکناری خود را قبول نکرده و کماکان به کار خود ادامه داد، سفیر تازه ناچار دفتری اجاره کرد و ایران در پاریس صاحب دو سفارتخانه شد.
شازده عبدالصمد ممتازالسلطنه در سال ۱۲۴۸خورشیدی در تبریز متولد شد. وی پس از انجام تحصیلاتِ مقدّماتی چند سالی در اُروپا درس خواند، سپس وارد وزارت امورخارجه گردید و مراحل اداری را به سرعت پیمود. در ۱۲۸۴ خورشیدی وزیر مختار در پاریس شد و مدت بیست سال در آن سمت باقی ماند و دولتِ ایران قادر به تغییر او نبود. همسر نخستین وی اهل ایران بود که از او پسری به نام عبدالله ممتاز داشت. وی در فرانسه با یک بانوی فرانسوی ازدواج نمود که حاصل آن دو دختر بوده است.
در خاطرات عبدالحسین مسعود انصاری نیز میخوانیم: «... ما در پاریس به هتل ماکماهون پالاس وارد شدیم و وزیر مختار ما مرحوم صمدخان ممتازالسلطنه یک طبقه از آن هتل را برای ما رزرو کرده بود...». یا هم او در جای دیگر میگوید که ممتازالسلطنه یکی از چند نفری است که در زمان سلطنت احمدشاه به دریافت لقب پرنسی نائل گردید. انصاری میگوید: «ممتازالسلطنه حدود بیست و هفت سال در پاریس مانده بود. در آن شهر خیلی سرشناس شده بود. محافل سیاسی فرانسه به او احترام میگذاشتند و در محافل اقتصادی هم وجهه خوبی داشت، چون به بازی در بورس علاقه داشت و قسمت زیادی از مِکنت سرشار خودش را از بورسبازی به دست آورده بود. خانه مجللی (تصاویرِ این قصرِ مجلل بزودی در این تارنما به اشتراک گذاشته خواهد شد) داشت و خیلی از شخصیتهای سیاسی و اقتصادی آن زمان فرانسه با مُراوده میکردند.
از طریق او بود که ایرانیان حاضر در آنجا برای کارهای مربوط به ایران میتوانستند با اشخاص مؤثر تماس بگیرند.
در سال ۱۲۸۴ خورشیدی، شازده عبدالصمد ممتازالسلطنه توانست موافقتِ كنفرانس صليب سرخ و هلال احمر را در پذيرش نشانِ شير خورشيد سرخ به عنوان نشان رسمي دولت ايران براي جمعيت خود اخذ نمايد.
نظرات